eWith, la plataforma que t’ofereix entrenadors d’eSports a la carta
L’empresa aposta per la formació en esports electrònics a través de sessions en línia amb professionals del sector
Categories:
La formació en el món dels eSports és un espai emergent que a poc a poc va guanyant pes al territori, com demostren iniciatives com el Barcelona International Gaming Center. És en aquest context que dos joves catalans han decidit crear eWith, una plataforma que té per objectiu millorar el rendiment dels jugadors a través de sessions en línia impartides per experts. El servei ofereix la possibilitat de contractar entrenadors personals qualificats que controlaran l'alimentació i l'activitat física dels usuaris, així com programar sessions de joc amb professionals del sector.
El projecte neix de les ments del berguedà Pau Gallardo i la barcelonina Clàudia Gallego, dos emprenedors que van idear la companyia durant els seus estudis al Màster en Sports Management a la Universitat Ramon Llull de Barcelona. Gallardo explica en una entrevista a l’ACN que es tracta d’un projecte “inèdit” a l’Estat espanyol, i que la seva intenció és “millorar la qualitat de vida” dels jugadors, a més a més del seu rendiment. L'aplicació, però, també vol trencar l'estigma que els videojocs estan mal vistos, i volen incidir en la part de la salut: "Volem explicar i ensenyar els beneficis que s'aconsegueixen quan es juga correctament", assegura l’impulsor d’eWith.
"La gent comença a jugar de manera individual i, a partir d'aquí, si ets molt bo, et pot fitxar un club i arribar a grans competicions", apunta el cofundador de l’empresa. El problema sorgeix en el fet que l’oferta formativa del sector dels eSports és encara molt minsa en comparació amb l’impacte de la indústria, raó per la qual eWith vol posar en contacte als entrenadors més experimentats amb les persones interessades a començar a competir de manera professional. La plataforma ofereix sessions de 45 minuts a 20 euros l’hora, que poden reduir-se a mesura que s’afegeixin participants. En aquests moments, el servei compta amb formadors especialitzats en sis dels principals videojocs competitius del panorama actual (Valorant, Fifa, CS:GO, Gran Turismo, Fortnite i League of Legends).
Jugar amb ídols del sector
Amb tot, la formació no és l’únic vessant que vol explotar l’empresa. Una altra de les potes importants del projecte és l'anomenada Play With, un servei a través del qual els clients podran concertar una cita per jugar al seu videojoc preferit amb algun dels seus ídols. La plataforma permetrà que, a banda de jugar, puguin mantenir una conversa amb algun dels jugadors professionals més reconeguts del moment.
Segons l'Associació Espanyola de Videojocs (AEVI), el mercat en línia del sector dels videojocs va arribar l'any 2020 a la xifra històrica de 957 milions d’euros de facturació. El llançament de l'empresa s'ha fet en el marc de la pandèmia, i és que la covid-19 també ha fet disparar les hores de consum dels esports electrònics.