‘Fifa 21’, ‘GTA V’ i ‘Animal Crossing’, els videojocs més venuts a Espanya el 2020

L’Anuari d’AEVI registra un creixement del 18% del sector dels videojocs a l’Estat respecte el 2019

Categories:

Marc Vilajosana

La franquícia 'Fifa' es manté per setena vegada consecutiva al capdavant del rànquing de videojocs més venuts a Espanya
La franquícia 'Fifa' es manté per setena vegada consecutiva al capdavant del rànquing de videojocs més venuts a Espanya | Electronic Arts / Rockstar Games / Nintendo (Muntatge propi)

El futbol segueix manant a Espanya, almenys pel que respecta als videojocs, i és que la franquícia Fifa es corona un any més com a videojoc més venut a l’Estat espanyol amb Fifa 21, segons les dades de l’Anuari de la Indústria del Videojoc Espanyol 2020, publicat aquest dijous per l’Asociación Española de Videojuegos (AEVI). El títol publicat per Electronic Arts corona un podi que completen Grand Thef Auto V (Rockstar Games) i Animal Crossing: New Horizons (Nintendo) en un any on, malgrat la pandèmia, el sector arriba als 1.747 milions d’euros de facturació i aconsegueix créixer un 18% respecte al 2019.

Amb les dades de 2020, la saga Fifa ja encadena set anys seguits com a videojoc més venut al país, des del 2014 amb Fifa 15, sempre d’acord amb els informes d’AEVI. GTA V, publicat el 2013, segueix un any més entre els títols més populars pel públic espanyol, convertint-se en el segon videojoc més veterà dins del top 20, només superat per Minecraft (2011), que es troba a la dinovena posició. Per la seva banda, Animal Crossing: New Horizons es converteix en el tercer videojoc més venut del 2020 després del gran èxit comercial que va aconseguir en publicar-se al principi del confinament. La seva editora, Nintendo, acapara la classificació amb nou jocs entre els 20 amb més còpies distribuïdes al país.

Gairebé 16 milions de jugadors

El videojoc és cada cop una alternativa d’oci més assentada en la població, i d’acord amb l’Anuari d’AEVI, el 2020 hi havia 15,9 milions de jugadors a Espanya, una xifra que representa el 47% dels espanyols entre sis i 64 anys. Un públic que es concentra sobretot en els joves: el 25% té entre 25 i 34 anys, mentre que la segona franja més poblada és la dels 15 als 24 anys, el 23% dels aficionats. La presència de la dona també ha crescut lleugerament, i representa ja el 45,9%, un augment de 3,9 punts percentuals respecte al 2019.

Els dispositius més utilitzats pels aficionats al sector segueixen sent les videoconsoles, que mantenen el mateix 25% del mercat que tenien el 2019. Els telèfons intel·ligents sí que creixen un punt percentual, i es mantenen com a segona opció de preferència per a jugar a videojocs, ocupant ara el 20% del total. En tercer lloc es troba el PC, que en aquest cas puja dos punts i arriba al 18% d’ús. A l’altre costat de la balança, les consoles portàtils cauen lleugerament, del 8% al 7%.

Etiquetes