Neix la primera Lliga catalana d’eSports

La plataforma ofereix competicions per als atletes i un espai per al consum de competicions per part dels aficionats

Redacció

La plataforma ha estat creada per la UFEC amb la col·laboració del Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública
La plataforma ha estat creada per la UFEC amb la col·laboració del Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública | Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública

El sector de l’esport digital compta amb la primera Lliga catalana d’eSports, una plataforma en línia d’organització de competicions oficials creada per la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) amb la col·laboració del Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública. La proposta vol impulsar un sector estratègic com el sportech i oferir un espai on accedir a la reproducció multimèdia de competicions.

Aquesta nova plataforma pretén agrupar les diferents federacions esportives de Catalunya per garantir l’aplicació del principi d’integritat competitiva, l’estructuració del consum digital sota hàbits saludables i el desenvolupament del joc d’acord als valors propis de l’esport tradicional. A més a més, preveu organitzar macroesdeveniments en què es disputaran finals de competicions diverses.

El projecte es posarà en marxa a partir del sis d’abril de forma progressiva amb cinc esports: automobilisme, golf, ciclisme, tennis i escacs, i s’espera que al llarg del 2021 s’hi sumin el beisbol, el motociclisme, les bitlles, la caça i el futbol, entre altres.

Obert a tots els públics

El públic principal d’aquesta iniciativa és l’esportista federat, que combina la pràctica en directe amb la virtual, però les competicions estaran obertes a qualsevol aficionat. En aquest sentit, es podrà formar part de qualsevol competició, lliga o de formats open amb una llicència federativa digital gràcies a un sistema de micropagament per participació. El calendari de tots els esports estarà obert a tota la ciutadania i es podrà competir en més d’un esport.

Els elements que conformen aquest projecte són quatre: la plataforma de joc, que és l’espai virtual on es portaran a terme les competicions d’esports electrònics; els organitzadors, que són els encarregats de dissenyar i organitzar aquestes competicions, en aquest cas les diferents federacions esportives de Catalunya representades per la UFEC; els jugadors, les persones que participen en les competicions que realitzen els organitzadors, principalment els esportistes federats; i finalment, els equips, representats pels diferents clubs esportius.