La 3D Incubator guanya el Premi Innova 2020

L’acceleradora d’iniciatives d’impressió 3D és reconeguda per les seves actuacions durant la pandèmia

Categories:

Redacció

La 3D Incubator és guardonada a la categoria Innova dels Premis Empresa de l'any 2020
La 3D Incubator és guardonada a la categoria Innova dels Premis Empresa de l'any 2020 | Cedida

La 3D Incubator ha estat reconeguda als Premis Empresa de l’any 2020 amb el guardó de la categoria Innova, que valora les iniciatives relacionades amb l’impuls de la innovació tecnològica orientada a millorar la competitivitat de l’oferta, l’eficiència i la capitalització d’una companyia. Així mateix, el Premi Digitalitza ha estat atorgat a la cadena Cafès Cornellà per la digitalització del seu sistema productiu, que pròximament incorporarà un sistema basat en la Internet de les Coses (IoT) per connectar-se en temps real amb els seus clients.

“És un reconeixement molt important perquè arriba després d'un any profundament complex i marcat per la pandèmia, en el qual tots ens hem bolcat per aportar valor social i contribuir, al mateix temps, a la recuperació econòmica”, ha declarat el delegat especial de l’Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona, Pere Navarro, qui ha recollit el premi juntament amb el president de Leitat, Jordi William Carnes, i el president de la Fundació INCYDE de les Cambres de Comerç, José Luis Bonet. Per Navarro, la 3D Incubator “exemplifica el poder que les aliances estratègiques i l'impuls de les noves tecnologies poden tenir en la nova economia”.

Navarro: "La 3D Incubator exemplifica el poder que les aliances estratègiques i l'impuls de les noves tecnologies poden tenir en la nova economia"

La incubadora de la Zona Franca, pionera a Europa en l’acceleració d’iniciatives centrades en impressió 3D, és reconeguda després d’un any marcat per les necessitats derivades de la pandèmia. En aquest sentit, l’entitat es va aliar amb el Consorci Sanitari de Terrassa i l’Hospital Parc Taulí de Sabadell per tal d’aconseguir que el respirador Leitat 1, fabricat en impressió 3D a les seves instal·lacions, fos homologat per l’Agència Espanyola del Medicament en només tres setmanes. En total, s’han utilitzat 400 unitats repartides entre 25 hospitals comarcals del Principat. D’altra banda, la 3D Incubator també va col·laborar en la producció del bifurcador Multivent, que va permetre multiplicar l'accés als equips de ventilació assistida en el moment de major escassetat en les UCI.

El centre especialitzat en impressió 3D va ser inaugurat el 2019 i, des d’aleshores, ja ha impulsat 64 projectes i ha rebut més de 300 sol·licituds de start-ups i emprenedors per a desenvolupar la seva idea de negoci, el 21% provinents d’altres països. “Ens vam marcar trobar les 100 millors iniciatives en impressió 3D d’Europa, però ni tan sols sabia si hi havia tantes idees al món!”, expressava la directora de la 3D Incubator, Aintzane Arbide, en una entrevista a MetaData. Fruit de l’èxit dels seus serveis, l’entitat s’ha vist forçada a ampliar les seves instal·lacions des dels 600 fins als 1.000 metres quadrats.