La 3DFactory Incubator supera la cinquantena de ‘start-ups’
El programa d’impuls a l’emprenedoria permet crear més de 50 llocs de feina relacionat amb la tecnologia d’impressió en 3D en els seus dos anys de vida
Categories:
La 3DFactory Incubator celebra el seu segon aniversari amb un total de 55 start-ups impulsades des de les seves instal·lacions, que han generat més de 50 llocs de treball amb en els sectors de béns de consum (19), consultoria tecnològica (12), tecnologia sanitària (7), mobilitat (7), TIC (7), robòtica (1), logística (1), i química (1). L’organisme ha rebut més de 300 sol·licituds d’emprenedors per ingressar-hi, de les quals el 79% són d'origen nacional i el 21%, internacionals. Segons apunten en un comunicat, les bones xifres els permeten preveure un creixement superior al marcat inicialment de 100 projectes durant els 5 primers anys.
En els últims 12 mesos, amb l’impacte de la covid-19, la 3DFactory Incubator ha ampliat les seves instal·lacions dels 600 m2 a 1.000 m2 per donar resposta a l'increment de la demanda d'espais per part de les empreses i incorporant nous equips d'escaneig, impressió i postprocessat de peces. L’organisme va unir esforços amb CZFB, Leitat, HP, CatSalut, al Consorci Sanitari de Terrassa (CST) i l'Hospital Parc Taulí per crear el primer respirador de campanya 3D validat mèdicament i industrialitzable, Leitat 1 i va col·laborar en la producció del bifurcador Multivent, que permet multiplicar l'accés als equips de ventilació assistida en el moment de major escassetat d'equipaments en UCIs.
Tecnologia en plena expansió
La incubadora també ha rebut la visita d’unes 850 empreses interessades en el desenvolupament de la tecnologia, com Filmax, Samsung, Henkel, BCN3D, Continental, Forbes, HP, Materialise, Fundació MWC o Escribà, entre d'altres. “!l llarg d'aquests dos anys hem estat testimonis de l'enorme talent que està emergint al voltant d'una nova indústria que aposta per la impressió 3D, no només com a eina de prototipat, sinó com a base per al seu projecte de negoci”, assenyala el CEO i vicepresident executiu de Leitat, Joan Parra, “les tecnologies de fabricació additiva ofereixen múltiples avantatges i oportunitats de convertir idees a priori impossibles en projectes d'èxit amb un ràpid desenvolupament: des de saxos elèctrics, passant per plantilles 100% adaptades a malalts diabètics, màscares per a persones amb apnea de la son o l'última tendència en mobilitat elèctrica”.
3DFactory Incubator, el primer espaid’alta tecnologia en impressió 3D a Europa, és una iniciativa del Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) i el centre tecnològic Leitat, amb el suport de Fons FEDER a través de la Fundació Incyde de les Cambres de Comerç d’Espanya.