Quatre videojocs catalans dins la nova fornada de PS Talents

La iniciativa de PlayStation impulsa el desenvolupament d’obres independents produïdes a l’Estat

Categories:

Redacció

'The Library of Babel' és un dels videojocs catalans presentats a l'esdeveniment de PS Talents
'The Library of Babel' és un dels videojocs catalans presentats a l'esdeveniment de PS Talents | Tanuki Game Studio

PlayStation España ha presentat un any més la diversitat de videojocs en els quals s’està treballant sota el segell PS Talents, la iniciativa de la companyia per impulsar el desenvolupament de noves propostes lúdiques independents a l’Estat espanyol. Enguany, l’esdeveniment s’ha realitzat en format virtual sota el nom The Moment, i ha comptat amb la presència d’una vintena de títols, quatre dels quals s’estan produint des de Catalunya.

Antro és un dels videojocs presentats, obra de l’estudi barceloní Gatera Studio. Aquest videojoc narratiu ens transporta en un futur postapocalíptic en què només l’1% de la població mundial segueix amb vida, i ho fa vivint sota terra, davant l’opressió imposada per les grans corporacions que controlen el planeta. Més alegre es presenta Wukong, un joc de plataformes en 3D desenvolupat per A Tale of Games que s’ambienta en el personatge del Rei Mico de la novel·la clàssica xinesa Viatge a l’Oest i ens evoca als nivells de Crash Bandicoot.

Per la seva banda, The Library of Babel és la proposta en la qual està treballant l’equip de Tanuki Game Studio. Es tracta d’una aventura gràfica amb elements de sigil i plataformes que s’ambienta en un món futurista i fosc, basat en l’obra La Biblioteca de Babel de l’escriptor argentí Jorge Luis Borges. Finalment, també ha presentat novetats el ja disponible A Tale of Paper, videojoc de narració immersiva produït per Open House Games i publicat l’any passat a PlayStation 4, amb fortes influències d’obres com Limbo, Inside o Little Nightmares, que s’expandirà amb una nova història en la seva versió per a PlayStation 5.

PS Talents neix el novembre de 2015 com una iniciativa global impulsada per la divisió espanyola de PlayStation. L’objectiu del projecte és actuar com a plataforma d’assessorament, suport i mentoratge per als videojocs independents desenvolupats en territori espanyol. La pota principal del projecte són els PlayStation Games Camp, espais oberts que cada any seleccionen un nombre determinat d’iniciatives a les quals se’ls atorga un kit de desenvolupament per a consoles de Sony, equipaments d’oficina per treballar-hi físicament durant 10 mesos, una campanya de promoció i marketing valorada en 100.000 euros i la possibilitat de publicar el joc en format físic. En el passat, videojocs catalans com Aragamio Invizimals: Batalla de Cazadores també han passat pel programa de PS Talents.