Professor i coordinador acadèmic del Màster en Direcció de Màrqueting Digital de la UPF-BSM i cofundador i CEO de Foxize

Millorar aprofitant la revolució ‘no-code’ II

“Els equips que no són de desenvolupament poden personalitzar eines ‘no-code’ per satisfer les seves necessitats"

Les eines low-codei no-code han vingut per quedar-se. Les dades ho demostren i ho vam veure en l’article anterior. Segons dades de Forrester, s'espera que la despesa de la indústria augmenti a aproximadament 22.000 milions de dòlars el 2022. Un informe recent de Gartner també afirma que les eines de codi baix representaran el 65% de tot el desenvolupament d'aplicacions el 2024. Ara més i més desenvolupadors estan començant a pujar-se al tren, i el 80% diu que allibera temps perquè centrar-se en tasques d'alta prioritat.

Encara que alguns ja l'han qualificat com la tendència més disruptiva de 2021, hi ha algunes indústries que difícilment estan començant a adonar-se de les possibilitats:

  • Venda minorista: la transició d'un “aparador amigable per al client” a una “interfície amigable per al client” s'està fent més ràpida i fàcil que mai. En permetre que els detallistes desenvolupin aparadors digitals a mida per a la marca i aplicacions web progressives que siguin tan fàcils de dissenyar com d'usar.
  • Assegurances: la irrupció de les insurtech està visibilitzant fins a quin punt al negoci tradicional de les assegurances li han sortit amenaces. Ja no hi ha excuses per dedicar més temps a concentrar-se en la qualitat dels seus productes i menys temps a perdre clients a causa de la tecnologia obsoleta, tot mentre redueixen costos i simplifiquen les operacions.
  • La banca, pagament i les finances: les aplicacions ja han canviat la forma com la gent comuna pensa, rastreja i interactua amb els seus diners. La funcionalitat remota és tan urgent com pràctica, les eines sense codi poden brindar a les empreses financeres de qualsevol grandària l'oportunitat de construir, mantenir i actualitzar plataformes orientades al consumidor que compleixin amb els estàndards del client, ofereixin integració multiplataforma i mantinguin la seguretat necessària de les dades privades.
  • Atenció mèdica: la pandèmia de covid-19 ha accelerat una àmplia gamma de tecnologies d'atenció mèdica (telemedicina i el monitoratge remot de pacients). A mesura que els sistemes de salut continuen aprofitant la tecnologia per tornar-se més eficients i millorar, les eines sense codi poden brindar solucions innovadores a múltiples problemes al llarg de tot el procés d'atenció mèdica i tractament.
"Les eines sense codi poden brindar solucions innovadores a múltiples problemes al llarg de tot el procés d'atenció mèdica i tractament"

L'adopció de programari ja no és només una cosa agradable de tenir, és imprescindible. Actualment, gairebé totes les empreses agrupen diverses eines per a ajudar al fet que el seu negoci funcioni correctament i amb èxit. Els equips necessiten eines per automatitzar els fluxos de treball, recopilar dades valuoses i ser més eficients en un mercat accelerat.

Els especialistes en màrqueting van ser dels primers a adoptar moltes d'aquestes eines: des de l'automatització de les xarxes socials, fins a l'ús d'eines per a crear continguts, passant per la gestió de projectes. Un avantatge obvi és que són menys costoses que seguir la ruta de desenvolupament tradicional. No obstant això, existeixen altres beneficis:

  • Ajuden a innovar ràpidament sense consumir recursos de TI. Mantenir-se al dia amb un mercat en constant canvi frenètic és un desafiament i aquestes eines permeten que els equips de màrqueting reconstrueixin les aplicacions sense haver d'aprofitar els recursos de TI. Amb una menor corba d'aprenentatge, els equips de màrqueting i altres equips que no són de desenvolupament poden obtenir, aprendre i personalitzar aquestes eines per satisfer les seves necessitats.
  • Simplifiquen els fluxos de treball al mateix temps que brinden una millor experiència. Tots els equips de màrqueting han creat fluxos de treball en algun moment per gestionar projectes i mantenir-se alineats amb els objectius de l'empresa. En lloc de crear wireframes i després esperar que un desenvolupador creï la pàgina, l'equip pot fer wireframes, provar, ajustar i llançar la nova pàgina sense un desenvolupador. Això redueix el timing de setmanes a dies.
  • Ajuden a automatitzar gairebé tot per millorar la productivitat. La majoria de nosaltres en màrqueting ens hem obsessionat amb trobar maneres d'augmentar la nostra productivitat i automatitzar cada vegada més aspectes de la nostra vida laboral. Slack, Zapier, IFTTT... permeten crear automatitzacions totalment personalitzades per a gairebé tot i sense dependre de TI.
“Els equips que no són de desenvolupament poden obtenir, aprendre i personalitzar eines ‘no-code’ per satisfer les seves necessitats”

Cap professional de primer nivell pot renunciar als avantatges d'usar aquestes eines. Cal aprendre a treballar amb elles per millorar les teves capacitats individuals, d'equip, de projecte i d'empresa. I també l'experiència dels clients. Sigues lliure i millor amb eines ‘no-code’.