Esther Manzano

Esther Manzano

Esther Manzano és graduada en International Business i màster en Project Management per a la Universitat de Barcelona. Actualment, es troba cursant el darrer curs del màster en Data Science a la Universitat Oberta de Catalunya, el qual compagina amb els estudis també de màster en Intel·ligència Artificial a la Universitat Politècnica de Catalunya. És sòcia a Young IT Girls des de 2020 i membre dels equips de research i KPIs.

En acabar els estudis universitaris en economia i empresa i fins a l’actualitat, ha treballat en la indústria tecnològica i financera com a analista de dades. Per tal d’ampliar els seus coneixements, l’Esther compagina treball amb estudis, fet que li permet una aplicació directa dels conceptes adquirits en aquells projectes els quals participa, tant en l’àmbit professional com personal. Les seves experiències acadèmiques i professionals l’han portat a viure a Barcelona, Madrid, Maastricht (Holanda), Valletta (Malta) i Zurich (Suïssa), on actualment resideix.

A més a més de participar activament a l’associació Young IT Girls, l’Esther es troba des de fa temps involucrada en diversos projectes que tenen com a objectiu l’augment de les dones en els estudis i les indústries científica i
tecnològica, així com la reducció del gender gap. Alguns exemples en són el projecte de recerca en l’impacte del mentoring finançat per la Fundació Inesdi o les participacions directes i de coordinació en el programa WIN (Women Innovation Network) de Zurich Switzerland i el Technovation Girls Challenge en diverses edicions.

Creu que un increment de talent femení en el món laboral està positivament correlacionat amb la millora de l’economia, i l’augment d’accions a nivell micro i macroeconòmic ajudaran a fer-lo possible. En el seu temps lliure, li agrada viatjar, practicar ioga, fer senderisme per la muntanya i llegir.

 

Opinions