La Generalitat actualitza l’ACTIC per adaptar-la a la nova realitat social

El Govern aprova un decret per fomentar l’acreditació de competències digitals de la ciutadania

Categories:

ACN

L'ACTIC s'actualitza per adaptar-se a la normativa i a les necessitats reals de la ciutadania
L'ACTIC s'actualitza per adaptar-se a la normativa i a les necessitats reals de la ciutadania | Cedida

La Generalitat ha aprovat aquest dimarts un decret per regular l’acreditació de competències en tecnologies de la informació i la comunicació (ACTIC) que permeten acredit el nivell de coneixements TIC davant qualsevol empresa i administració pública. La mesura actualitza la regulació del 2009 per garantir-ne l’adaptació al marc europeu, i a la normativa i els criteris sobre simplificació administrativa que s’han aprovat en els últims anys.

També es regulen els centres col·laboradors i els òrgans de l’administració, que conjuntament formen l’estructura organitzativa. Amb la nova regulació es vol afavorir la racionalització i la simplificació administratives, així com actualitzar el model d’acreditació, de manera que respongui adequadament a l’evolució de les TIC.

Aquest decret presenta novetats significatives en diversos àmbits. Com que la realitat de la societat digital i de les TIC canvia de forma ràpida i constant, els continguts a acreditar i la seva estructura s'han separat del redactat de la norma, de manera que, en endavant, es regularan per mitjà d'una ordre de la persona titular del departament en matèria de societat digital. Aquest canvi permetrà que, en els propers mesos, es pugui aprovar una nova estructura de continguts adaptada al marc europeu de competències digitals (DigComp) i que l'ACTIC es mantingui alineada amb aquest marc en el futur.

Etiquetes