Jeff Bezos deixa la direcció d’Amazon

El càrrec passa a mans d’Andy Jassy, cap del servei de computació de la companyia

Categories:

RedaccióACN

Jeff Bezos deixa de ser CEO d'Amazon per ser president executiu
Jeff Bezos deixa de ser CEO d'Amazon per ser president executiu | EFE

El fundador d'Amazon, Jeff Bezos, deixarà de ser el CEO aquest estiu i serà president executiu de la companyia, segons ha anunciat aquest dimarts en un comunicat dirigit a la plantilla. Andy Jassy, actual cap del servei de computació de l'empresa, serà qui ocuparà el càrrec a partir del tercer quadrimestre de l'any i s'encarregarà de la gestió diària de l'empresa.

"Ser el conseller delegat d'Amazon és una profunda responsabilitat, i esgota.” “Quan tens una responsabilitat com aquesta, és difícil parar atenció a res més", ha confessat Bezos. Amb aquest canvi seguirà vinculat a la companyia, però també tindrà "temps i energia" per concentrar-se en altres projectes, entre ells The Washington Post, el diari de la seva propietat. "No he tingut mai tanta energia, i això no va de retirar-se", ha assegurat.

Orígens d'Amazon

Jeff Bezos ha estat el CEO d'Amazon d'ençà que va fundar la companyia en el 1994 amb la intenció de desenvolupar una llibreria en línia, tot i que va acabar ampliant el negoci per vendre productes de tota mena, responent a un buit del mercat per poder comprar online. Andy Jassy es va unir a ell un parell d'anys després com a cap de màrqueting, de manera que porta en l'empresa pràcticament des que es va crear, és per aquest motiu que Bezos ha declarat que "serà un líder excepcional i té la meva plena confiança".

Actualment, Amazon compta a 1,3 milions de treballadors i és "àmpliament coneguda com una de les empreses més exitoses del món". Bezos atribueix el secret de l'èxit a la "invenció" i recorda als seus treballadors que junts han fet "coses boges" que després "han esdevingut normals", com ara les anàlisis de productes dels mateixos usuaris o l'entrega "malaltissament ràpida" del servei Prime.

Etiquetes