El govern espanyol destinarà 11.000 MEUR a la digitalització de les pimes i l’Administració Pública

L’executiu de Pedro Sánchez vol impulsar les competències bàsiques, el comerç electrònic i els serveis bàsics en aplicacions mòbils

Categories:

ACN

El govern de Madrid dotarà de recursos econòmics les pimes i l'Administració Pública per impulsar-ne la digitalització
El govern de Madrid dotarà de recursos econòmics les pimes i l'Administració Pública per impulsar-ne la digitalització | CC0

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat una inversió d'11.000 milions d'euros per impulsar la digitalització de les pimes i de l'Administració Pública. L'objectiu és que el 80% de la població tingui competències digitals bàsiques, que el 25% del volum de negoci de les petites i mitjanes empreses vingui del comerç electrònic, i que el 50% dels serveis públics estiguin disponible en aplicacions mòbils.

Tres plans d’impuls digital

La injecció de diners es dividirà en tres programes diferents.

El Pla Nacional de Competències Digitals contempla inversions i reformes per 3.750 milions d'euros i pretén disminuir la bretxa digital per qüestió de gènere, garantir la inclusió digital, assegurar la digitalització de l'educació, promoure l'adquisició de competències digitals i elevar el nombre d'especialistes en TIC. Actualment, un 43% de la població espanyola no té competències digitals bàsiques i la participació de dones especialistes en les TIC està estancada. Davant aquesta situació, es preveuen impulsar competències digitals transversals, la transformació digital de l'educació, competències digitals per a l'ocupació i competències per als professionals digitals.

El Pla de Digitalització de Pimes 2021 – 2025 està dotat de 4.656 milions i preveu donar suport a la digitalització de fins a un milió i mig de pimes, la meitat de les de l'Estat. Els principals eixos del pla són la digitalització bàsica per a les pimes, el suport a la gestió del canvi per promoure la formació empresarial i de directius en competències digitals, l'impuls a la innovació disruptiva i l'emprenedoria, el suport a la digitalització sectorial, amb especial incidència en indústria, turisme i comerç, i un eix de coordinació i eficiències.

El Pla de Digitalització i de les Administracions Públiques 2021 – 2025 té un pressupost de 2.600 milions i permetrà respondre als ciutadans amb una administració més "àgil i efectiva". El pla es basarà en la transformació digital de l'administració, l'impuls de projectes tractors de digitalització i la modernització del ministeri de Política Territorial, Comunitats Autònomes i Entitats Locals.