Un de cada tres alumnes de quart d’ESO utilitza el mòbil més de tres hores diàries

El 40,2% dels enquestats reconeix que fa un ús excessiu d’internet i es dupliquen els registres de l’any 2016

Categories:

Redacció

Els videojocs i les xarxes socials han sigut les activitats que més han crescut en els últims anys i signifiquen el principal abús per nois i noies, respectivament
Els videojocs i les xarxes socials han sigut les activitats que més han crescut en els últims anys i signifiquen el principal abús per nois i noies, respectivament | Karolina Grabowska (Pexels)

Un de cada tres estudiants de quart d’ESO utilitza el mòbil més de tres hores al dia, segons publica un estudi de la Diputació de Barcelona que analitza els hàbits de salut dels adolescents. De fet, el 40,2% dels enquestats reconeix que fa un ús excessiu d’internet, una dada que es duplica respecte fa set anys. Entre els col·lectius que més temps dediquen al telèfon intel·ligent hi ha els immigrants de primera generació, els fills de famílies monoparentals i aquells joves en situacions de baix nivell socioeconòmic.

L’informe també assenyala que quatre de cada deu alumnes reconeix que ha deixat de banda les seves obligacions per estar connectat, i gairebé la meitat admet que passa més temps a la xarxa que amb els amics. Les activitats preferides i que més han crescut en interès en els últims anys en aquesta edat han sigut els videojocs, amb un 54% dels enquestats que hi juguen més d’una hora diària; i les xarxes socials, amb un 66%.

La Diputació de Barcelona també menciona en el seu estudi el Centre de Prevenció i Intervenció en Drogodependències (SPOTT), que el 2016 va iniciar el programa de pantalles. Des d’aleshores ha atès 209 usuaris i 70 d’ells han estat durant aquest 2023. El perfil tipus dels que acudeixen a la recerca d'ajuda són adolescents nois, d’una edat mitjana de 14,6 anys i en un 75% dels casos presenten patologia dual. Pel que fa a l’abús principal, en nois són els videojocs i, en noies, les xarxes socials.