Els infants i adolescents dediquen el doble de temps recomanat a l’ús de pantalles

Els joves entre vuit i setze anys passen quasi tres hores davant dels dipositius electrònics

Categories:

Redacció

Creix l’ús de pantalles entre infants i adolescents
Creix l’ús de pantalles entre infants i adolescents | Katerina Holmes (Pexels)

El temps destinat a les pantalles és cada cop més gran entre la població infantil i els adolescents. Segons les dades d’un estudi elaborat per la Gasol Foundationels joves passen aproximadament tres hores davant les pantalles, xifra que augmenta fins a les cinc hores durant el cap de setmana. Aquestes dades contrasten amb les recomanacions establertes per l’Organització Mundial de la Salut (OMS), que situa el màxim diari en les de dues hores.

L’informe, confeccionat a partir de realitzar 3.000 enquestes als alumnes de 245 centres educatius espanyols, assenyala que els nens tendeixen a sobrepassar lleugerament més els límits recomanats per l’OMS que les nenes. Mentre ells destinen un 65,2% més de temps a les pantalles entre setmana, elles ho fan un 62,8%. De manera similar, durant els caps de setmana, els nens superen el límit en un 87,7%, una xifra que cau al 80,1% en el cas de les nenes.

El 82,1% d’adolescents no fan cas a la recomanació de l’OMS entre setmana, mentre que només el 41,4% dels nens i nenes tampoc ho compleixen. El percentatge d’incompliment també és desigual durant el cap de setmana, ja que el 71,8% de la infància ho incompleix, mentre que la immensa majoria dels i les adolescents amb un 93,4% ho fan els dissabtes i diumenges.

Més enllà dels límits establerts per l’OMS, el document registra un increment notori de consum respecte a l’any 2019, atès que els infants i adolescents destinen 20 minuts més entre setmana i 12 minuts més durant els caps de setmana. També posa de manifest que el percentatge varia en funció del lloc de residència: els menors que més temps dediquen als dispositius electrònics són els que viuen en les zones amb rendes més baixes, amb una diferència del 9,2% respecte a les altres seccions censals.