Barcelona invertirà 5,3 MEUR per formar 3.000 professionals TIC

L’Ajuntament vol facilitar l’accés a la tecnologia i potenciar la capacitat d’adaptació de la ciutadania a l’entorn digital

Categories:

ACN

L'Ajuntament de Barcelona destina una partida a dotar de coneixements TIC el talent local
L'Ajuntament de Barcelona destina una partida a dotar de coneixements TIC el talent local | StockSnap / Pixabay

L'Ajuntament de Barcelona invertirà 5,3 milions d'euros en un pla per generar, desenvolupar i atraure talent. Segons ha anunciat el primer tinent d'Alcaldia d'Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda i president de Barcelona Activa, Jaume Collboni, l’objectiu és formar 3.000 nous professionals en l'àmbit digital en els pròxims cinc anys i multiplicar per tres la capacitat actual per "democratitzar" l'accés a la tecnologia, eliminar la bretxa digital i potenciar la capacitat d'adaptació.

Les TIC són un dels sectors de major creixement d'ocupació. En els últims sis anys, la seva contractació ha augmentat en més de 20.000 persones, un augment proper al 55%. Aquesta tendència es registra també al teixit empresarial, on les empreses TIC han crescut gairebé un 49%, mentre que el conjunt d'empreses amb persones assalariades a la ciutat ho ha fet en un 8,6%. En aquest sentit, Collboni ha assegurat que la reconstrucció econòmica implica “redoblar l’aposta pel talent” i ha assenyalat que “no hi ha política més efectiva per a la reactivació econòmica del futur de la ciutat".

Formació gratuïta i per a tothom

El pla permetrà multiplicar per tres la formació tecnològica a través de l'IT Academy, l'escola de programació web gratuïta de Barcelona Activa. Així es donarà resposta a les vacants que hi ha al sector tecnològic. En els últims dos anys, més de 150 persones han passat per aquesta escola, amb una ràtio d'inserció del 76% i un salari mitjà superior a la resta de sectors.

En paral·lel, l'Ajuntament de Barcelona abordarà una línia d'acció per generar talent, una altra per desenvolupar l'existent i una darrera per atraure i fidelitzar talent. En el primer àmbit, el consistori desenvolupa programes amb l'objectiu de despertar l'interès de la població en l'àmbit científic i tecnològic.

Etiquetes