La Seu d’urgell acull la final estatal de la World Robot Olympiad

La competició de robòtica reunirà uns 250 nens i joves de 6 a 19 anys que aspiren a classificar-se per la final internacional que se celebrarà el novembre a Panamà

ACN

L'Escola Mossèn Albert Vives de la Seu d'Urgell participarà en la competició amb dos equips
L'Escola Mossèn Albert Vives de la Seu d'Urgell participarà en la competició amb dos equips | Albert Lijarcio (ACN)

Més de 90 equips i uns 250 nens i joves competiran aquest cap de setmana a la Seu d'Urgell en la final estatal de la World Robot Olympiad, organitzada per la fundació educaBOT i que es durà a terme al Palau Municipal d'Esports. Es tracta d'una competició de robòtica dedicada a la tecnologia i l'enginyeria dirigida a persones d'entre 6 i 19 anys, les quals han de dissenyar, construir i programar un robot per superar un repte. La prova servirà per triar els representants que aniran a la final internacional, que enguany tindrà lloc del 7 al 9 de novembre a Panamà.

La World Robot Olympiad és una competició que agrupa diversos reptes independents. Els participants, agrupats per equips de dues o tres persones, han de construir un robot innovador que superi cada repte, aprenent i demostrant la seva capacitat de resolució de problemes. Tot i que per preparar-se compten amb l'orientació d'un entrenador, aquest no els pot donar cap indicació durant el torneig. Els reptes estan inspirats en el país que acull la final internacional. Així, el tema central d'enguany és la preservació de la vida marina, les infraestructures submarines i els ports autònoms.

Per part de la capital de l’Alt Urgell s’hi presenten dos equips de l'Escola Mossèn Albert Vives, que són els que es van classificar en el torneig local celebrat a Andorra el juny passat. La coordinadora del projecte de robòtica del centre, Mireia Alba, explica que el dissabte tindran dues hores i mitja per muntar el robot amb peces de Lego i fer pràctiques a la taula de competició. Allà mateix, el diumenge competiran fent cinc rondes, de les quals les tres millors seran les que puntuen. Una de les participants, Mariona Vázquez, ha explicat que la seva prova consisteix a intentar salvar el planeta agafant els residus que no pertoquen i portant-los a la deixalleria. Mentrestant, Laia Marcé ha detallat que en el seu cas han de salvar una balena, restablir els coralls en zones protegides i també traslladar els residus a la deixalleria.