6 apps per escanejar i analitzar aliments

Amb una simple fotografia al codi de barres, hi ha plataformes que ofereixen informació detallada d’un producte com el valor nutricional i energètic

Categories:

Redacció

A més d’analitzar el producte, presenten altres funcions com un comptador de calories cremades o un receptari segons els aliments que es disposen
A més d’analitzar el producte, presenten altres funcions com un comptador de calories cremades o un receptari segons els aliments que es disposen | Kampus Production (Pexels)

Cuidar la nostra alimentació és un aspecte bàsic per tenir una bona salut. En els últims anys ha anat creixent la conscienciació sobre la importància de mantenir una dieta saludable i conèixer allò que estem menjant. Per complir aquests dos objectius, entre d’altres, han aparegut al mercat d’aplicacions algunes plataformes gratuïtes que proposen als seus usuaris la possibilitat d’escanejar aliments amb una simple fotografia al codi de barres i conèixer amb tota mena de detall allò que estem comprant i que, posteriorment, menjarem.

Yuka

Yuka és una aplicació que permet l’escaneig del codi de barres de qualsevol producte, sigui d’alimentació o de cosmètica, i ofereix informació detallada de l'impacte que pot tenir a la salut. El seu funcionament és molt senzill, ja que només s’ha d’activar la càmera del dispositiu mòbil i enfocar el codi. El següent pas és automàtic i apareixerà a la pantalla les observacions amb un codi de colors que ens marcaran els aspectes positius i negatius.

La plataforma, molt pràctica en el moment de fer la compra, compta amb més d’un milió i mig de productes alimentaris escanejats i reconeguts.

Disponible per a Android i iOS.

yuka aplicació escaneig d'aliments

MyRealFood

S’ha convertit en tot un referent del moviment Realfooding. En aquesta ocasió, un cop realitzat l’escaneig, puntua l’aliment en una escala que va del 0 al 100. Com més alta sigui la puntuació, més saludable. Altrament, disposa de més de 150.000 receptes saludables i fàcils de preparar —que permeten filtrar per ingredients o noms de plats— i ofereix la possibilitat de registrar els menjars, per valorar les calories i els macronutrients que s’ingereixen al llarg del dia.

Aquesta aplicació, que compta amb una comunitat de més de dos milions d’usuaris, presenta l’opció de compartir les receptes i el procés d’un millor estil de vida.

Disponible per a Android i iOS.

GoCoCo

Abans coneguda com ElCoco i ara com GoCoCo, es tracta d’una plataforma que té com a punt diferencial que, a més d’analitzar el valor nutricional i energètic dels aliments, informa sobre si aquests tenen un major o menor impacte en el canvi climàtic. El seu objectiu és fomentar un consum més conscient i permet crear un historial de productes escanejats per tal que, un cop es vagi a fer la compra, es pugui consultar d’una manera més ràpida.

Aquesta app és col·laborativa, ja que ofereix la possibilitat d’enregistrar algun producte escanejat en cas que no estigui dins del catàleg.

Disponible per a Android i iOS.

GoCoCO aplicació d'escaneig d'aliments

Vegan Pocket

Ideal per persones veganes, sobretot per les que acaben d’iniciar-se. Mitjançant l’escaneig de productes, ràpidament indica si aquests són vegans o no. D’aquesta manera, no es perd el temps analitzant els ingredients de cada producte que, en moltes ocasions, resulten ser de difícil comprensió. A sobre, no només funciona amb aliments, sinó que també ho fa amb cosmètics i peces de roba.

Destaca per la seva senzillesa i s’ha convertit en una app de referència per aquells que volen seguir l’estil de vida i els principis morals del veganisme.

Disponible per a iOS.

Foodvisor

L’aplicació Foodvisor, que també compta amb una versió web, va un pas més enllà de l’escaneig d’aliments i de comptar calories. A part de presentar aquesta funcionalitat, disposa de l’opció de fer una fotografia a un plat de menjar i, en qüestió de segons, indicarà el valor nutricional i les quantitats adequades que s’haurien d’ingerir de cadascun dels ingredients. D’aquesta manera, l’usuari pot saber si ha de reduir o augmentar les mesures per adaptar-se a allò que el seu cos necessita.

Les seves funcions no acaben aquí, ja que també permet fer un recompte de calories cremades diàriament i un seguiment dels objectius com podria ser, per exemple, baixar de pes.

Disponible per a Android i iOS.

Foodvisor aplicació escaneig d'aliments

FindIt

Allunyada dels aspectes nutricionals i centrada en els preus, FindIt escaneja productes, però no per analitzar els valors d’aquests, sinó per oferir l’opció que està a millor preu dins dels supermercats i gasolineres que té registrades. Es tracta d’un comprador de preus multisectorial que busca l’estalvi en diferents productes, siguin aliments, gasolina o d’altra tipologia.

A més de l’escaneig, presenta l’opció de cercar un producte mitjançant un buscador i, a través de la geolocalització, ofereix el millor punt de venda segons la ubicació de l’usuari.

Disponible per a Android i iOS.