L’app per al consum de proximitat

L’AMB finança un projecte per apropar pagesos i botiguers i fomentar la compra de productes de km 0

Categories:

Redacció

Terra Pagesa vol eliminar els intermediaris de la cadena per oferir un preu just a pagesos, comerços i consumidors finals
Terra Pagesa vol eliminar els intermediaris de la cadena per oferir un preu just a pagesos, comerços i consumidors finals | AMB

L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) aportarà 50.000 euros a un projecte de la Unió de Pagesos per fomentar el consum de productes de proximitat. La iniciativa, anomenada Terra Pagesa, funcionarà a través d’una aplicació que elimina el intermediaris i genera un vincle directe entre productors i comerciants per aconseguir un preu just adequat a la qualitat. D’aquesta manera, el cost final per al comprador es pot veure reduït, segons assenyala l’entitat.

La plataforma genera una plaça virtual on els actors publiquen la seva oferta de producte i els botiguers envien les comandes. D’aquesta manera, els pagesos reben directament la demanda d’estoc i la fan arribar al client mitjançant un espai logístic a Mercabarna. L’aplicació també permet al consumidor final conèixer l’origen dels aliments a través d’un codi QR que es pot escanejar a la botiga.

Actualment formen part del projecte 26 productors i 11 comerciants que han transaccionat més de 200 productes. L’aparador virtual canvia en funció de l’època de l’any i la disponibilitat d’aliments per garantir el consum de temporada.

El 77% dels productes comercialitzats han estat ecològics. L’espai virtual ofereix verdures, fruites, hortalisses, oli, mel, melmelades, conserves, arròs i llegums, i preveu introduir progressivament productes com la carn, els ous, lactis, vi, embotits i cereals. Actualment el 60% de les vendes són de verdures.