Girona reconeixerà amb un segell digital els influenciadors que usin el català

El consistori vol potenciar els creadors que publiquin continguts en llengua catalana i facin difusió de la ciutat

ACN

La Regidoria de Llengua Catalana, de nova creació, s'encarregarà del contacte amb els influenciadors
La Regidoria de Llengua Catalana, de nova creació, s'encarregarà del contacte amb els influenciadors | Joshua Kettle (Unsplash)

Girona vol potenciar que els influenciadors publiquin continguts en català a les xarxes per enfortir la llengua i promoure la ciutat. Amb aquest objectiu, l’Ajuntament reconeixerà aquells creadors que pengin material en català a través d'un segell digital que els posi en valor i que ajudi la mainada i els joves a trobar a les xarxes aquest tipus de vídeos que ara, majoritàriament, són en castellà o anglès. 

"Cada vegada tenim més influenciadors gironins i hem de mirar que parlin en català perquè els nostres fills i filles trobin allò que busquen en la nostra llengua", explica la vicealcaldessa i regidora de Promoció Econòmica, Gemma Geis. En aquesta nova catalogació digital també s'hi podrien incloure els perfils rellevants de TikTok, Instagram, Twitch o YouTube que facin accions de difusió de la ciutat, independentment de l’idioma.

Geis explica que, amb aquesta iniciativa i l’increment d’influenciadors en català, els joves "podrien sentir més propers" aquests continguts. De fet, segons un estudi recent del Col·legi del Màrqueting i la Comunicació, a Catalunya un 95% dels qui tenen més de 16 anys són usuaris habituals de, com a mínim, una xarxa social.

A banda de multiplicar la presència de la llengua al món digital —”un àmbit estratègic”, segons el consistori—, Girona també s’ha proposat de fer-ho al carrer, amb la creació de la regidoria de Llengua Catalana, que preveu teixir aliances amb sectors com l'hostaleria, el comerç o l’educació per promoure’n l’ús.