La intel·ligència artificial monopolitza la nova edició del Forum TurisTIC

El congrés del 29 de setembre, organitzat per Eurecat, vol mostrar experiències innovadores i fixar els reptes de futur de la indústria

Categories:

Redacció

La intel·ligència artificial ja s'aplica en el turisme amb la personalització de l’experiència dels clients
La intel·ligència artificial ja s'aplica en el turisme amb la personalització de l’experiència dels clients | Proxyclick Visitor Management System (Unsplash)

El Forum TuristTIC centrarà l’edició d’enguany a analitzar l’impacte de la intel·ligència artificial (IA) en el sector del turisme. El congrés sobre innovació i tecnologia organitzat pel centre Eurecat busca presentar experiències innovadores i revolucionàries que utilitzin aquesta tecnologia i fixar els reptes de futur que puguin ser de gran utilitat per a la indústria. La jornada tindrà lloc el 29 de setembre a la Torre Glòries de Barcelona.

Fins al moment, aquest avenç tecnològic ha permès desenvolupar al sector diferents serveis i productes relacionats amb el consum i la personalització de l’experiència dels clients. Entre ells, destaquen les eines que fan recomanacions, els assistents virtuals, la gamificació de serveis i altres noves formes de consumir l’experiència. A la vegada, la IA ha impulsat l’extracció i anàlisi d’informació i dades dels turistes.

Totes aquestes aplicacions es podran veure al detall en un dels dos blocs de la jornada, on es presentaran projectes reals i diferenciadors. Les companyies que exposaran seran Amazon Web Services, Vueling, Paythunder, Big Blue Analytics, Delectatech, Turbosuite i el mateix centre tecnològic Eurecat.

Per altra banda, la temàtica principal del Forum TurisTIC serà objecte de debat en una ponència de tres personalitats especialistes en el món de la intel·ligència artificial que conversaran sobre la sostenibilitat, el turisme 3.0 i la recerca d’aplicacions dins del sector. La taula de ponents la formen el coordinador científic d’IA d’Alt Rendiment al Barcelona Supercomputing Center, Ulises Cortés; la presidenta del Consell Social de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Montse Guàrdia; i el catedràtic de la Universitat Rovira i Virgili (URV), Antonio Moreno.