La Mobile World Capital es converteix en incubadora de referència en transferència tecnològica a Europa
L’entitat guanya un projecte de la CE per acompanyar 120 projectes internacionals en la creació d’un producte viable i atractiu per als inversors
Categories:
La fundació Mobile World Capital ha guanyat un projecte de la branca d'innovació de la Comissió Europea per potenciar a tot el continent la transferència tecnològica i convertir-se en una incubadora de referència al continent. La iniciativa començarà amb l’acompanyament a 120 projectes amb un pressupost de 4 milions d’euros durant quatre anys.
Amb aquesta adjudicació, l’entitat es "consolida com el venture builder científic de referència" al continent i passa d'actuar en un àmbit més local a un àmbit europeu, segons ha detallat el conseller delegat, Francesc Fajula. La Mobile World Capital col·labora en aquesta iniciativa amb una agència d'innovació a Múnich, però ha detallat que "el gruix de projectes" es concentraran a Barcelona. En total, es van presentar quatre companyies per poder gestionar aquests fons europeus.
Selecció de les millors propostes
De les 120 empreses que busquen constituir-se com a spin-off, 40 seran escollides per la mateixa entitat i 80 vindran de part de la Comissió Europea. El programa d’incubació, que ja compta amb una seixantena de companyies, compta amb la participació de 70 experts, 56 companyies i entitats punteres com el Barcelona Super Computing Center (BSC) que ajudaran a les empreses a arribar al mercat amb assessorament en línia i amb trobades presencials.
Un dels objectius que busca la transferència tecnològica és visibilitat els projectes científics a les grans corporacions. Fins ara ja la Mobile World Capital ha impulsat 130 pilots o projectes conjunts. També té la intenció d'acostar les innovacions científiques als inversors, que tradicionalment han estat més bolcats en iniciatives que tenen menys risc i que copien models que han funcionat a altres països. De moment, més de 65 inversos han passat pels programes de l’entitat.
A banda dels inversors i dels investigadors, més de 90 emprenedors s'han incorporat a iniciatives deep tech i han complementat els equips científics per fer possible que els projectes siguin viables al mercat.
Si els resultats del programa són positius, la col·laboració s'allargarà dos anys més amb una dotació de 3 milions més, segons han detallat els màxims responsables de la fundació. La fundació, creada sota el paraigua del congrés mundial de telefonia mòbil amb l'objectiu de potenciar la innovació, té una experiència de 7 anys convertint la recerca científica en models de negoci.