Aliança entre Catalunya i Austràlia per fomentar la innovació tecnològica

L’Eurecat i el RMIT tanquen un acord per impulsar projectes europeus de recerca i formació per impulsar la transferència de coneixement cap a l’empresa

Categories:

Redacció

Eurecat i el RMIT tanquen un acord de col·laboració
Eurecat i el RMIT tanquen un acord de col·laboració | Eurecat

El Royal Melbourne Institute of Technology (RMIT) Europe i el centre tecnològic Eurecat col·laboraran per incrementar la innovació tecnològica en les petites, mitjanes i grans empreses a Catalunya i a Victòria (Austràlia). Ambues parts han tancat un acord per intensificar la relació entre el teixit productiu i els centres d’investigació amb l’objectiu d’impulsar la trensferència de coneixement en forma de recerca aplicada. El pla inclou la creació de programes de formació conjunts, esdeveniments i cooperació amb les empreses per atraure doctorands.

Lightweight, intel·ligència artificial industrial, dispositius mèdics, energia i tecnologies d'aigües són les principals àrees d'actuació.

Impactar en la comunitat i el teixit empresarial

Per tal de facilitar la feina de les dues entitats, el RMIT Europe s'ubicarà a les instal·lacions d’Eurecat a Barcelona, ​​situades al complex Cornerstone al districte d'innovació 22@ del Poblenou. “La missió és fer una contribució econòmica i social positiva a les persones, comunitats països on s’opera”, ha assenyalat el vicerector de Global d'RMIT i vicepresident d’RMIT, el professor Peter Coloe, qui ha destacat “l'esperit de Catalunya com a regió a l'avantguarda industrial d'Espanya, amb una gran tradició d'investigació científica aplicada, encaixa profundament amb RMIT”.

Per la seva banda, la directora executiva d’RMIT Europe, Marta Fernández, ha assegurat que l’aliança "serveix com a porta d'entrada per als socis a Europa a Austràlia i Àsia mitjançant la presència consolidada en aquestes regions”, afegeix Marta Fernández. Una col·laboració que el director general Corporatiu i d'Operacions d’Eurecat, Xavier López, apunta que “acredita la importància de la suma de capacitats i coneixements des d'una perspectiva holística, per tal d'incrementar el potencial del teixit econòmic i empresarial i avançar en el progrés social”.

 

 

L'aliança entre RMIT i Eurecat donarà prioritat a àrees com lightweighting materials, Intel·ligència Artificial industrial, dispositius mèdics, energia i tecnologies d'aigües, dins d'accions que englobaran l'àmbit de la recerca aplicada i la formació d'estudiants de doctorat, a partir d'un enfocament d'orientació i compromís amb la indústria.

La col·laboració entre RMIT i els investigadors d’Eurecat ja està en marxa amb un fòrum mundial d'investigació i indústria sobre IA industrial previst per a juny d'aquest any.

Etiquetes