La nova Comissaria Virtual permetrà denunciar els furts de manera telemàtica

El projecte, que neix per agilitzar els tràmits amb els Mossos, comptarà també amb una aplicació mòbil per reportar incidents

Categories:

Redacció

El govern destinarà 10,6 milions d'euros a la primera fase de la Comissaria Virtual
El govern destinarà 10,6 milions d'euros a la primera fase de la Comissaria Virtual | Blanca Blay (ACN)

Les gestions més habituals que els ciutadans duen a terme presencialment a les comissaries estan a punt de fer el trasllat definitiu al món digital. El govern de la Generalitat ha donat llum verda a la fase inicial de l’anomenada Comissaria Virtual dels Mossos d’Esquadra, un projecte que s’anirà desplegant durant els propers set anys i que vol agilitzar i facilitar els tràmits de la població amb les autoritats.

La presentació de denúncies per furts i les autoritzacions de menors per viatjar a l’estranger (atestats que ara mateix suposen el 25% del volum de la feina policial) seran les primeres tasques que passaran a efectuar-se telemàticament. Aquest canvi suposarà un estalvi en hores de feina pels agents (fins a 22.000 anuals), en costos de papereria i en desplaçaments per als ciutadans. 

Està prevista també la creació d’una aplicació per a telèfons mòbils que servirà per reportar incidents i situacions delictives d’una manera ràpida, accedir a informació actualitzada sobre consells de prevenció i alertes i, a més llarg termini, per comunicar-se directament amb les autoritats competents.

Una segona branca d’aquesta Comissaria Virtual, per a la qual s’hi han destinat inicialment 10,6 milions d’euros, serà el patrullatge i vigilància virtual a la xarxa per investigar els fets relacionats amb el cibercrim. Per aconseguir-ho es controlarà i millorarà la qualitat de les dades i es crearan eines d’anàlisi, d’intel·ligència artificial i de predicció per valorar l’eficiència de la feina dels Mossos en aquests àmbits.