Els Mossos desenvolupen una app per comunicar-se amb la població

L’eina permetrà trobar la comissaria més pròxima i consultar els objectes sostrets recuperats per la policia catalana

Categories:

Redacció

L'aplicació es troba disponible per a iOS i Android en català, aranès, castellà i anglès
L'aplicació es troba disponible per a iOS i Android en català, aranès, castellà i anglès | Ingo Joseph (Pexels)

Els Mossos d’Esquadra han presentat aquest dilluns la nova aplicació oficial de la policia catalana per a telèfons mòbils, que ja es troba disponible de manera gratuïta per a dispositius iOS i Android. L’app, que es troba disponible en català, aranès, castellà i anglès, s’ha creat amb l’objectiu de facilitar l’accés de la ciutadania als serveis del cos de seguretat. La primera versió del programari només ofereix un canal de comunicació unidireccional, dels Mossos cap a la població, però en el futur inclourà la possibilitat de posar-se en contacte directe amb l’organisme des de la mateixa aplicació.

La nova app ofereix diversos serveis al ciutadà, com per exemple un mapa que, a través de geolocalització, identifica la comissaria més pròxima a la nostra ubicació i ens assenyala com arribar-hi. L’eina també incorpora un canal per demanar cites prèvies i accessos directes al WhatsApp d’informació i assessorament de violències masclistes (601 001 122) i al número d’emergències 112. També incorpora un apartat dedicat als objectes perduts o robats, en què es mostren aquells elements que s’han recuperat després d’actuacions policials. En cas que es reconegui una propietat, l’app dona accés a un formulari per reclamar-lo.

Més enllà dels serveis principals, l’aplicació s’ha concebut com un canal de comunicació amb la població, de manera que compta amb un sistema d’avisos que inclou des d’incidents greus de seguretat fins a consells de seguretat, passant pels falsos rumors i estafes més comunes. També disposarà d’una secció d’actualitat, un accés directe a les xarxes socials oficials del cos i un apartat amb les convocatòries laborals per accedir als Mossos d’Esquadra.

Etiquetes