Els Mossos crearan una comissaria virtual contra el cibercrim

La nova divisió començarà a operar el 2022 i compta actualment amb un intendent format en electrònica de telecomunicacions

Categories:

Redacció

Durant el 2021, els Mossos han registrat més de 40.000 denúncies relacionades amb estafes a internet
Durant el 2021, els Mossos han registrat més de 40.000 denúncies relacionades amb estafes a internet | @mossos (Twitter)

El comissari en cap dels Mossos d’Esquadra, Josep Maria Estela, ha anunciat en una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio que la policia catalana crearà una nova comissaria virtual que s’encarregarà de lluitar contra el cibercrim del territori i atendre les demandes digitals de la ciutadania del Principat. La nova àrea de la policia catalana es crearà durant aquest 2022 i, tot i que no ha especificat el nombre d’agents que s’hi destinaran, Estela ha desvelat que actualment hi ha un intendent format en electrònica de telecomunicacions estudiant les necessitats tècniques del cos i els requeriments per crear el nou espai.

"Aquests últims tres anys hem obert 250 investigacions relacionades amb temes de pornografia i delictes contra la llibertat sexual dins de l'àmbit d'internet. Això ens obliga, primer de tot, a atendre aquesta demanda, i segon, modificar l'estructura del cos per poder-la adaptar i crear serveis que s'hi dediquin", ha declarat Estela. El comissari en cap dels Mossos ha apuntat que, durant el 2021, s’han registrat més de 40.000 denúncies relacionades amb les estafes produïdes a internet.

En un símil amb les estacions tradicionals, Estela ha explicat que la nova cibercomissaria “no tindrà ni portes, ni parets, ni estarà ubicada a cap carrer”, però sí que tindrà “molts mossos que, en lloc de patrullar pels nostres carrers, patrullaran pel ciberespai”. A més a més d’encarregar-se de perseguir atacs informàtics i estafes relacionades amb dades personals, l’àrea futura vol esdevenir un espai que faciliti “el contacte amb ciutadans a través d’internet” i els tràmits per efectuar denúncies.