Gamelab torna tres anys després per convertir Barcelona en la “capital europa del videojoc”
La fira coorganitzada per DeviCat se celebrarà del 28 al 30 de juny amb accés gratuït i més de 100 ponents nacionals i internacionals
Categories:
Des de la seva arribada a Barcelona el 2011, Gamelab va erigir-se en un dels principals punts de trobada del sector dels videojocs al continent europeu, amb la visita de professionals reconeguts arreu del món. L’esdeveniment va aturar-se després de l’edició virtual de 2020, però enguany tornarà a la ciutat comtal amb un equip renovat i un objectiu ben clar: consolidar Catalunya com el principal hub empresarial de desenvolupament de videojocs d’Europa.
La fira, que se celebrarà del 28 al 30 de juny a l’edifici MediaTIC, al Barcelona Tech City i al Palau de la Música, torna després d’una reestructuració interna. “Amb la creació de DeviCat, Gamelab ha passat a ser més una plataforma que un esdeveniment, amb un pla més ambiciós i la vocació de consolidar-se i créixer a i per a Catalunya”, explica a MetaData el director i fundador de la iniciativa, Iván Fernández Lobo. El nou congrés vol visibilitzar internacionalment “l’efecte de bola de neu” que el sector ha experimentat durant els darrers anys, amb l’objectiu final de convertir Barcelona en la “capital europea del videojoc”.
Una fira més oberta i plural
Per fer-ho, aquesta nova edició s’ha concebut com una “obertura de portes” que ha involucrat en la seva organització bona part de l’ecosistema català del videojoc, amb el suport i la implicació d’estudis com Socialpoint, King, Gameloft, Ubisoft, Paradox Tinto o Funplus. La vocació per convertir-se en un espai més accessible també es tradueix en el fet que, per primera vegada, Gamelab serà d’accés gratuït. “Volem continuar sent un far per l’ecosistema, una plataforma que doni la benvinguda als agents internacionals per ensenyar-los les oportunitats de negoci”, insisteix Fernández Lobo.
En aquest sentit, són quatre les claus principals del nou esdeveniment: donar a conèixer les principals tendències i reptes del sector a escala internacional, promoure la col·laboració entre stakeholders nacionals, impulsar la transferència de coneixement entre els professionals i generar noves oportunitats de negoci. A tot això, se li suma la voluntat de fer públic al món el creixement que ha experimentat el sector durant els darrers anys: “Sembla que quan es diu que Catalunya és el lloc que més inversió atreu, només es comuniqui a Catalunya, i hem de començar a elevar la veu fora i que se’n faci eco a altres llocs”.
En aquesta línia, Gamelab agruparà més de 100 ponents nacionals i internacionals que compartiran els seus coneixements sobre el sector. Entre ells destaquen personalitats com el fundador de Bullfrog i 22cans, Peter Molyneux; l’escriptor i cofundador de Games Workshop, Ian Livingstone, o el consultor i desenvolupador Rami Ismail. Amb tot, Fernández Lobo ha remarcat l’elevada presència de professionals catalans, que “ara més que mai estan al mateix nivell que qualsevol persona internacional”. Entre ells trobem el CEO de Herobeat Studios, Javier Ramello; el cofundador de Petoons Studio, Sergio García; la cap de creixement de Funplus, Marta Massachs, o la CEO d’Abylight Studios, Eva Gaspar.