El BxCat tanca la tercera edició amb una assistència de 450 persones

L’esdeveniment ha presentat els projectes d’innovació de 25 empreses especialitzades en ‘blockchain’ i en el metavers

Categories:

Redacció

La fira ha crescut un 12,5% en visitants des de l'any passat i ja pensa en la pròxima edició, que tornarà a celebrar-se a Girona
La fira ha crescut un 12,5% en visitants des de l'any passat i ja pensa en la pròxima edició, que tornarà a celebrar-se a Girona | Gemma Tubert (ACN)

El BxCat, la fira organitzada pel Centre Blockchain de Catalunya (CBCat) a Girona dedicada a la cadena de blocs i al metavers, ha tancat la tercera edició amb l’assistència de 450 persones de tot el territori, un 12,5% més que el 2022. L’esdeveniment, que ja ha confirmat que l’any que ve tornarà amb una quarta trobada, ha reunit les propostes de 25 empreses especialitzades en blockchain i una trentena de ponències amb experts del sector.

La fira ha comptat amb la presència de ponents com la presidenta del Consell Social de la UPC, Montse Guàrdia; el líder tècnic de l’empresa Polygon, Jordi Baylina; la fundadora i directora de Blue Room Innovation, Denisa Gibovic​, o el director d’innovació d’Hyperreal, Sergi Sagàs. “Com queda clar escoltant les ponències d'avui, ens trobem en plena revolució digital amb la tecnologia blockchain, i no estem disposats a quedar-nos enrere”, ha declarat l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas. El CBCat ha anunciat que, des d’avui mateix, ofereix a la seva pàgina web una sèrie de càpsules formatives gratuïtes per aprendre sobre aquesta tecnologia.

Entre les firmes que han mostrat els seus productes destaquen noms com Vocdoni, companyia que empra la blockchain per organitzar votacions digitals, o Vottun, empresa que treballa amb els Mossos per monitorar criptomoneders confiscats. “El primer gran repte de la tecnologia blockchain és que la gent entengui per a què serveix” ha assegurat la secretària de Polítiques Digitals de la Generalitat de Catalunya, Gina Tost. Per la seva banda, la presidenta de la Cambra de Comerç de Barcelona, Mònica Roca, ha destacat la “seguretat i transparència” que pot aportar aquesta tecnologia al món dels negocis. “Des de grans empreses fins a start-ups, així com entitats i institucions públiques, tothom té un paper en tecnologies com la blockchain o els metaversos”, ha afegit.