El 81% dels espanyols té accés a alguna OTT

Netflix continua liderant el sector malgrat la pèrdua de subscriptors, amb Prime Video molt a prop i Disney+ en continu creixement

Redacció

SkyShowtime debuta amb força amb un 4,7% de la població com a usuaris
SkyShowtime debuta amb força amb un 4,7% de la població com a usuaris | JESHOOTS.com (Pexels)

El 81,2% dels ciutadans de l’Estat espanyol tenen accés alguna de les OTT (over the top) disponibles al territori, d’acord amb el darrer informe de la consultora Barlovento Comunicación. El sector de les pel·lícules i sèries sota demanda continua liderat per Netflix, al qual estan subscrits el 52,6% de la població, però el servei ha experimentat una notòria caiguda després d’oficialitzar el fi dels comptes compartits, que li ha valgut una caiguda de 4,3 punts respecte a finals de 2022. A hores d’ara, la plataforma que va revitalitzar la indústria es troba lluny de les xifres aconseguides a finals de 2021, quan arribava a més del 60% dels espanyols.

Qui està millor posicionat per prendre el lideratge a Netflix és Prime Video, que es troba més a prop que mai en accés a la població amb un 49,3%, tot i que també encadena diversos quadrimestres perdent usuaris. L’alternativa d’Amazon ha mantingut preus i no ha implementat limitacions, però cau 1,6 punts respecte a finals de 2022. Qui sí que creix és Disney+, que puja 2,5 punts en la primera onada de 2023 per arribar al 28% de la ciutadania i superar HBO Max com a tercera opció. Una xifra encara llunyana de Netflix i Prime Video, però que confirma la plataforma com la que té un creixement més consistent.

La quarta posició del rànquing elaborat per Barlovento l’ocupa HBO Max, a la qual accedeixen el 26,4% dels usuaris, 0,4 punts menys que a finals de 2022. La plataforma ha experimentat alts i baixos en els darrers dos anys, amb el màxim registrat durant l’últim període. Movistar+ es queda amb un 18,2%, xifra molt similar a les dels dos darrers períodes, mentre que DAZN creix més que ningú (2,9 punts) i assoleix l’11,6% de la població. Entre la resta de serveis destaca la irrupció de SkyShowtime, disponible des del passat mes de febrer, que ha arribat en la seva primera etapa a un 4,7% dels ciutadans.