Netflix s’estavella a Espanya després de bloquejar els comptes compartits

La plataforma perd entre 1 i 2,5 milions d’usuaris mentre SkyShowtime debuta amb força

Redacció

Netflix ha triplicat la taxa d'abandonament durant el primer quadrimestre de 2023
Netflix ha triplicat la taxa d'abandonament durant el primer quadrimestre de 2023 | David Balev (Unsplash)

Després d’anys de permetre i fins i tot incentivar els comptes compartits, el passat febrer Netflix va tancar l’aixeta i va obligar la ciutadania a pagar una quota ampliada per fer servir la mateixa subscripció. La reacció dels usuaris no s’ha fet esperar, i les primeres dades suggereixen una important davallada a l’Estat espanyol. La consultora Kantar Media xifra la caiguda en més d’un milió de persones, mentre que el Barómetro TV-OTT de Barlovento Comunicación estima que la plataforma ha perdut 2,5 milions de clients en el darrer quadrimestre.

Segons Kantar Media, Netflix ha triplicat la taxa d’abandonament respecte a l’anterior període, i la situació no té pinta de remuntar: el 10% dels usuaris que s’han mantingut es plantegen donar-se de baixa durant el segon trimestre. D’acord amb Barlovento Comunicación, el servei continua liderant el mercat de les OTT a Espanya, amb un 52,6% dels usuaris i un share del 17,9%. Tanmateix, Amazon Prime Video es troba més a prop que mai del sorpasso, amb un 49,3% d’espectadors i una quota del 17,9%.

La plataforma d’Amazon s’ha consolidat com la principal alternativa a Netflix també segons Kantar Media, qui assenyala que Prime Video lidera el rànquing de nous subscriptors a l’Estat espanyol amb el 34% dels usuaris. Aquesta xifra és força menor que la d’anteriors períodes, però es deu a l’arribada de SkyShowtime, plataforma que ha convençut el públic amb la seva oferta de llançament a baix preu, que li ha aconseguit 1,8 milions de subscriptors durant el primer mes d’activitat, d’acord amb el baròmetre de Barlovento.