La UOC acollirà un dels principals esdeveniments d’educació superior digital a Europa

Digital Universities Europe reunirà més de 70 experts internacionals per debatre sobre digitalització i models d’ensenyament en línia

Categories:

Redacció

L'esdeveniment se celebrarà del 23 al 25 d'octubre al campus del Poblenou de la UOC
L'esdeveniment se celebrarà del 23 al 25 d'octubre al campus del Poblenou de la UOC | UOC

 La Universitat Oberta de Catalunya (UOC) serà la seu de la pròxima edició del Digital Universities Europe, un dels esdeveniments dedicats a l'educació superior digital més prestigiosos d'Europa. El congrés se celebrarà del 23 al 25 d’octubre al campus del Poblenou (Barcelona) de l’entitat i reunirà més de 70 experts d’arreu del món.

Sota el lema El camí cap a una educació superior digital, equitativa i ecològica, l’esdeveniment se centrarà a explorar els principals reptes que el món universitari afronta davant d’una societat cada vegada més tecnològica. Els ponents debatran sobre els desafiaments als quals s'enfronta la societat i la pròxima transformació del mercat laboral, per la qual es requereixen noves habilitats i un sistema d'educació superior àgil, equitatiu i més ecològic, que pugui evolucionar i adaptar-se als temps canviants. La directora en funcions dels Estudis de Psicologia i Ciències de l'Educació de la UOC, Lourdes Guàrdia Ortiz, explicarà com l'avaluació digital pot millorar el rendiment dels estudiants, mentre que el director de la Càtedra UNESCO d'Educació i Tecnologia per al Canvi Social, Albert Sangrà, desvelarà les lliçons apreses del model d'universitat en línia.

Les 30 conferències programades es faran en anglès i ja es poden consultar a l’agenda del web de Digital Universities Europe. “Aquest és un escenari perfecte per planificar passos que ens ajudin a formar una ciutadania crítica i responsable, capaç d'impulsar la transició digital i verda i afrontar els reptes urgents que afecten el nostre progrés, sostenibilitat i benestar social”, ha expressat la rectora de la UOC, Àngels Fitó.