Tech&Play acostarà la tecnologia del MWC a la ciutadania

L’esdeveniment organitzat per la MWCapital oferirà conferències, tallers i demostracions innovadores presentades durant el congrés de mòbils

Categories:

Redacció

El festival serà gratuït i se celebrarà del 17 al 19 de març al Teatre Lliure de Barcelona
El festival serà gratuït i se celebrarà del 17 al 19 de març al Teatre Lliure de Barcelona | MWCapital

“Humanitzar la tecnologia”. Així ha definit el CEO de la Fundació Mobile World Capital (MWCapital), Francesc Fajula, l’objectiu principal de Tech&Play, el nou festival de divulgació tecnològica que se celebrarà del 17 al 19 de març al Teatre Lliure de Barcelona. La fira serà d’entrada gratuïta i vol “acostar a la ciutadania allò que ha escoltat a les notícies”, segons ha explicat Fajula durant la presentació de l’esdeveniment.

El Tech&Play comptarà amb tres seccions ben diferenciades. La primera d’elles són els diàlegs i tallers, quatre conferències que se celebraran entre divendres i dissabte per debatre sobre qüestions com l’ètica a internet, l’educació, els nous models de negoci a internet i la cultura digital, entre altres. En aquestes conferències participaran personalitats provinents de tots els àmbits, des de l’activista cristiana Sor Lucía Caram fins al periodista i retransmissor esportiu Gerard Romero, passant pel hacker ètic Chema Alonso o l’artista contemporani i cíborg Neil Harbisson.

Durant els dos primers dies també tindran lloc les experiències tecnològiques, una sèrie de demostracions del potencial de les darreres tecnologies que es van exposar durant el darrer Mobile World Congress. Entre elles es troba l’experiència Feel the technology, una ruta organitzada per la mateixa MWCapital amb la col·laboració de diverses companyies que mescla el món real i el món virtual a través de tècniques que exploten els cinc sentits. El festival també mostrarà el plantivers de Futurity Systems, tota una infraestructura tecnològica que, a través d’intel·ligència artificial, ha donat consciència a una sèrie de plantes perquè puguin vendre NFT ecològics i reinvertir els beneficis en iniciatives sostenibles.

Finalment, el diumenge se celebrarà el Family Day, un conjunt de vuit activitats més enfocades al públic infantil. L’esdeveniment oferirà una cursa de drons, un escape room ambientat en la figura d’Ada Lovelace o tallers sobre reciclatge creatiu i seguretat a la xarxa. A més, el Tech&Play també serà l’escenari d’inauguració del primer videojoc del Projecte Beta del SX3, Beta: Univers Magsys, una experiència dissenyada per Gestmusic dins de l’ecosistema Roblox que constarà de set minijocs col·laboratius inspirats en la cultura i la mitologia catalana. El Family Day vol col·laborar a promoure les vocacions STEAM, un dels principals problemes del sector TIC, tal com ha recordat Fajula: “Tots sabem que hi ha més demanda de perfils tecnològics que no pas treballadors que surten dels centres educatius. Necessitem promoure-les, especialment entre les dones”.

Etiquetes