El 24% de la indústria del mòbil utilitza energia renovable

Utilitzar material reciclat o allargar la vida útil dels dipositius són altres estratègies per fer mé sotenible l’ecosistema

ACN

La indústria del mòbil assumeix noves estratègies per ser més sostenible
La indústria del mòbil assumeix noves estratègies per ser més sostenible | Pau Venteo (ACN)

Un 24% de les companyies de la indústria global del mòbil ha utilitzat energia de fonts renovables el 2022, segons l'estudi anual elaborat per la GSMA sobre emissions zero. El volum ha augmentat un 10% respecte del 2021, i un 6% respecte del 2022, fet que genera un bri d’esperança en un ecosistema cridat a integrar els Objectius de Desenvolupament Sostenible per reduir l’impacte de la seva activitat. Estratègies com fer més eficients dels cadenes subministrament amb material reciclat o allargar la vida útil dels dispositius són algunes de les línies assumides per fabricants com Apple o Samsung que van en la mateixa línia.

Segons ha explicat la GSMA en un comunicat, l'informe constata que 62 operadors que representen el 61% dels ingressos de la indústria mòbil s'han compromès a reduir les emissions de carboni de forma directa i indirecta de cara al 2030, és a dir, 12 operadors més que en l'anterior edició, del 2022.

Per l'empresa organitzadora del Mobile World Congress, que se celebra aquesta setmana a Barcelona, aquests compromisos són "significatius" perquè requereixen als operadors una transició cap a un ús de l'energia 100% renovable, anar deixant de banda els generadors dièsel, i electrificar la flota de vehicles, entre d'altres mesures.

A més, una altra part destacada dels operadors s'ha compromès també a les energies netes per al 2050 i abans, que representen el 39% de les connexions mòbils i el 43% dels ingressos globals.