El MWC acollirà més de 300 empreses catalanes

La Generalitat acompanyarà 104 companyies al seu estand, on oferirà una ‘demo’ basada en intel·ligència artificial

Categories:

RedaccióACN

El 4YFN serà l'espai on s'ubicaran 56 empreses catalanes acompanyades per la Generalitat a través d'ACCIÓ
El 4YFN serà l'espai on s'ubicaran 56 empreses catalanes acompanyades per la Generalitat a través d'ACCIÓ | Lluís Sibils (ACN)

Un total de 333 empreses catalanes mostraran les seves propostes a la fira de connectivitat més gran del món, el Mobile World Congress (MWC), que obrirà les portes d'aquí a una setmana al recinte de la Fira de Gran Via. D'aquestes, 104 estaran acompanyades pel Govern, un 20% més que l’any passat, i podran exposar els seus projectes en un dels estands que hi haurà a la fira, així com al congrés de companyies emergents Four Years From Now (4YFN), que se celebra de manera paral·lela. En l’edició d’enguany, el MWC espera reunir més de 80.000 persones i generar un impacte econòmic de 350 milions d’euros.

Sota el lema Quan la intel·ligència artificial connecta amb les persones, l'estand de la Generalitat oferirà una demo que consistirà en una recreació teatralitzada i amb elements audiovisuals de tres escenes de la vida quotidiana de dues persones que interactuen amb tres robots amb intel·ligència artificial a casa seva, a la feina i al metge. L’espai impulsat per ACCIÓ comptarà amb un total de 36 expositors, entre els quals es troben companyies com Bitmetrics, EXPAI, Guzzu, Minicoders o Silt. Unes altres 20 empreses, especialitzades en el sector de la salut, compartiran un espai impulsat amb Biocat i l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS), mentre que les 56 restants s’ubicaran al 4YFN.

L'expectativa del Departament d'Empresa i Treball és que l'edició del 2023 serveixi per consolidar la relació entre Catalunya i el MWC, després que l'any passat es firmés un contracte amb renovació automàtica i que permet designar la capital catalana com a seu permanent de la fira. “Després del cop més dur de la pandèmia, aquesta edició del MWC ha de ser la de la recuperació i la de mirar cap al futur. Tothom al país és conscient de com és d'important aquesta plataforma”, ha declarat el titular de la conselleria, Roger Torrent.

Des del primer any del congrés a Barcelona, el 2006, la Generalitat ha facilitat la participació de 339 empreses catalanes a l'esdeveniment que, “gràcies al trampolí” que suposa la fira han doblat la seva facturació i han incrementat un 38% l'ocupació, segons Torrent. En el cas del 4YFN, les xifres encara són més bones, ja que des del 2015 han acompanyat 157 empreses que han triplicat la facturació i han més que doblat la seva ocupació. Pel que fa al finançament, han aixecat més de 320 milions d'euros des de la primera vegada que han participat en la fira de connectivitat.

 

Etiquetes