Netflix tira enrere l’estratègia per limitar els comptes compartits

La plataforma pretenia fer servir l’adreça IP del wifi per corroborar que els usuaris d’una subscripció convisquin en una mateixa llar

Categories:

Redacció

El 2022, un 56,9% de la població espanyola estava subscrita a Netflix, però més de la meitat compartien comptes
El 2022, un 56,9% de la població espanyola estava subscrita a Netflix, però més de la meitat compartien comptes | freestocks.org (Pexels)

Fa temps que es coneix la intenció de Netflix per acabar amb els comptes compartits, una decisió amb què l’empresa vol mitigar la pèrdua de subscriptors que va experimentar durant el 2022. El canvi està previst per finals del primer trimestre del 2023, i la intenció inicial de l’empresa era fer servir l’adreça IP de les xarxes wifi de cada llar per identificar els membres d’un nucli familiar i evitar que es compartissin les contrasenyes. Tanmateix, l’estratègia s’ha tirat enrere, o almenys això és el que s’entreveu en els comunicats oficials.

Segons expliquen a la secció de preguntes freqüents, cada persona que vulgui fer servir l’aplicació haurà de comptar amb el seu usuari particular, que després es podrà afegir en un hogar Netflix per compartir subscripció amb les persones amb qui convisqui, amb el cost corresponent. Quan un dispositiu que no estigui associat a la llar intenti accedir el compte, el titular rebrà un enllaç amb codi que haurà d’introduir per verificar l’accés.

En la primera versió de l’article es mencionava que aquesta acció s’hauria d’executar cada 31 dies per confirmar el wifi de la llar, una acció que ha provocat múltiples crítiques a les xarxes, atès que moltes persones comparteixen els seus comptes amb familiars amb qui no conviuen. Això no obstant, la versió actual del text ha eliminat aquests elements. Ara assegura que la xarxa es recordarà de manera indefinida, i que només s’enviarà l’enllaç quan no es reconegui el dispositiu. Aquesta situació només variarà en cas que el titular del compte es trobi fora de casa durant un temps prolongat, moment en què “ocasionalment” és possible que es demani una verificació del dispositiu.

La mesura arriba després que Netflix tanqui el 2022 com a plataforma OTT líder a l’Estat espanyol, segons la consultoria Barlovento Comunicación, que acredita que el 56,9% de la població està subscrita al servei. Això no obstant, l’informe assenyala que el 61% dels consumidors comparteix el compte amb altres persones, i més de la meitat assegura que finalitzaria la seva subscripció si hagués de pagar per mantenir-la, com preveu Netflix.