Netflix es prepara per acabar amb els comptes compartits

La plataforma guanya 2,4 milions d’usuaris durant el tercer trimestre mentre prepara el llançament de la subscripció amb anuncis

Categories:

Redacció

La plataforma prepara un nou model amb comptes principals i comptes secundaris, pels quals caldrà pagar una quota addicional
La plataforma prepara un nou model amb comptes principals i comptes secundaris, pels quals caldrà pagar una quota addicional | cottonbro (Pexels)

Fins ara, la possibilitat de compartir subscripcions a serveis de vídeo sota demanda era una pràctica habitual entre els consumidors, fins al punt que start-ups com Sharingful s’han construït al voltant d’aquesta idea. Tanmateix, aquesta realitat pot acabar ben aviat, ja que Netflix ha anunciat durant la presentació dels resultats financers del tercer trimestre que el 2023 començarà a destinar esforços per acabar amb tots els comptes compartits.

L’empresa nord-americana ja havia expressat en el passat la seva intenció per acabar amb aquesta tendència, però ara ha deixat clar que s’ho prendrà seriosament. El nou model que es vol implementar Netflix proposa que les subscripcions disposin d’un compte principal i de comptes secundaris que hauran d’abonar un recàrrec inferior pel fet de compartir el servei, una idea que ja s’ha començat a testejar al Perú, Costa Rica i Xile, on els usuaris han de pagar tres dòlars per incloure nous membres al grup. En principi, aquesta quota variarà en funció de si són familiars o amistats. D’altra banda, la plataforma també habilitarà la possibilitat que les persones que formin part d’una subscripció grupal se’n deslliguin i es creïn una personal, traslladant els seus perfils, preferències i historials de visionament.

Recuperació de subscriptors

La confirmació de la monetització ha estat la principal notícia d’una presentació de resultats que mostra una recuperació d’usuaris de la plataforma, després que entre el primer i el segon trimestre el servei perdés més d’un milió d’usuaris conjunts, la primera davallada des de fa una dècada. És arran d’això que l’empresa va decidir preparar una subscripció de baix cost amb anuncis, desenvolupada en col·laboració amb Microsoft i que es posarà en marxa el 10 de novembre. Durant el tercer trimestre, Netflix ha guanyat 2,4 milions de subscriptors, una xifra que supera amb escreix el milió que tenien previst.