Netflix tanca el 2022 com a plataforma líder a l’Estat espanyol

El 56,9% de la ciutadania té Netflix, però el 61% comparteix compte amb altres persones

Redacció

Netflix agrupa una quota de consum del 33,1%, molt per davant d'Amazon Prime Video (18,1%) i Movistar+ (11,1%)
Netflix agrupa una quota de consum del 33,1%, molt per davant d'Amazon Prime Video (18,1%) i Movistar+ (11,1%) | David Balev (Unsplash)

El 2022 ha estat un any crític per Netflix, amb la seva primera pèrdua de subscriptors en 10 anys i el llançament d’una nova quota reduïda amb anuncis, que no ha acabat de funcionar com esperaven. Tanmateix, la plataforma manté el lideratge de consum a l’Estat espanyol: d’acord amb el darrer informe de la consultoria Barlovento Comunicación, el 56,9% de la ciutadania té compte a Netflix, la qual cosa suposa un 33,1% de la quota de consum, gairebé el doble que el segon servei OTT.

D’acord amb l’enquesta, que suposa la tercera onada de 2022, el 81,8% de la població espanyola té accés a plataformes OTT de pagament, 30,5 milions de persones en termes absoluts, la qual cosa suposa un creixement de 2,4 punts percentuals respecte a l’anterior consulta. De mitjana, cada ciutadà gasta uns 39 euros mensuals en plataformes de pagament, 0,58 euros més que en l’anterior onada, però cal subratllar que el 61% dels consumidors de Netflix fa servir un compte compartit, una opció que s’eliminarà a partir d’aquest 2023. Almenys, en les condicions actuals, ja que caldrà pagar més diners. En aquest sentit, més de la meitat dels enquestats assegura que finalitzaria la seva subscripció en cas que es veiessin obligats a pagar més per mantenir-la.

Pel que respecta a la resta de plataformes, Amazon Prime Video és la segona amb una quota de consum del 18,1% i un creixement moderat, de 0,9 punts percentuals. Per la seva banda, Movistar+ és tercera amb un 11,1%, però registra una davallada d’usuaris de 0,1 punts respecte a l’anterior onada. La sorpresa la protagonitza HBO Max, servei que ha experimentat un increment de 5,1 punts percentuals i aconsegueix superar en usuaris a Disney+, que també creix, però només 3,1 punts. Per contra, la que surt pitjor parada és Atresplayer Premium, que registra una caiguda de 0,6 punts que la situa amb un consum del 3,1%.