Netflix perd subscriptors per primera vegada en una dècada

La plataforma preveu incorporar una nova tarifa més barata, però que inclourà publicitat

Redacció

El servei també planeja començar a cobrar als usuaris per compartir els comptes entre diverses persones
El servei també planeja començar a cobrar als usuaris per compartir els comptes entre diverses persones | Andrés Rodríguez / Pixabay

Netflix, la principal plataforma de vídeo sota demanda (VOD) del sector audiovisuala Catalunya, ha perdut 200.000 subscriptors durant el primer trimestre de 2022, segons ha informat en el seu darrer informe financer. Aquesta és la primera caiguda de clients que pateix el servei en la darrera dècada, un decreixement que, segons el mateix document, pot arribar als dos milions d’usuaris en l’actual trimestre. Aquesta situació ha alertat als inversors de l’empresa i ha tingut els seus efectes en la valoració de la companyia a la borsa americana, amb una caiguda del 25%.

Davant d’aquesta situació, la companyia ha decidit modificar els seus plans de futur respecte als serveis que ofereix amb la implementació d’una nova subscripció a preu reduït, però que incorporarà anuncis. “Aquells que han seguit a Netflix saben que estic en contra de la complexitat dels anuncis i que soc un gran fan de la simplicitat de la subscripció. Però, per molt fan que sigui d'això, soc un fan encara major de donar opcions al consumidor”, ha declarat el codirector executiu de la companyia, Reed Hastings. El directiu no ha volgut concretar excessivament aquest pla, però sí que ha confirmat que és una acció que estudiaran per implementar en un o dos anys.

Una altra de les maniobres que Netflix té previstes per capgirar la situació és la incorporació d’una tarifa addicional per compartir compte amb altres persones, fins ara inexistent. L’empresa ha començat a testejar aquesta opció al Perú, Costa Rica i Xile, on els subscriptors han de pagar tres dòlars per incloure una altra persona dins del pla, amb un màxim de dues persones. La previsió és aplicar aquesta solució a escala global el 2023, tot i que no s’ha detallat ni el moment concret ni quant costarà en altres països.