IDEADED instal·larà a Viladecans una sala blanca per produir i testejar microxips

La primera fase del projecte té una inversió de 12 MEUR i crearà 100 llocs de treball tecnològic d’alta qualificació

Categories:

Redacció

L'empresa preveu ampliar la superfície de la sala blanca fins als 2.500 metres quadrats en una segona fase
L'empresa preveu ampliar la superfície de la sala blanca fins als 2.500 metres quadrats en una segona fase | Maxence Pira (Unsplash)

L’empresa d’origen gironí IDEADED construirà a Viladecans una nova sala blanca per desenvolupar, testejar i produir els microxips dissenyats per la companyia. Les noves instal·lacions tindran un cost de 12 milions d’euros, la meitat dels quals s’han finançat amb un préstec atorgat per la Generalitat de Catalunya, i té previst començar a operar a principis de 2023. L’empresa, que en l’actualitat compta amb una plantilla de 30 treballadors, contractarà 100 nous empleats altament qualificats, principalment enginyers i experts en materials per a capes fines.

Els nous equipaments d’IDEADED s’ubicaran dins les actuals instal·lacions de l’empresa a Viladecans, que tenen unes dimensions de 7.000 metres quadrats. Un cop s’enllesteixi la primera fase del projecte, la voluntat de la companyia és ampliar la superfície de la sala blanca fins als 2.500 metres quadrats, un moviment pel qual s’invertiran fins a 200 milions d’euros i en què treballaran mig miler de treballadors. Això convertirà la iniciativa catalana en la “sala blanca privada més gran del sud d’Europa”.

IDEADED va néixer el 2015 com una empresa especialitzada en l’R+D de microxips. A diferència de la majoria d’entitats del sector, els semiconductors que fabriquen no fan servir silici, sinó que empren materials orgànics, la qual cosa redueix els costos de producció sense que la qualitat s’hi vegi afectada. En l’actualitat treballen en el desenvolupament de xips per a la indústria de la Internet de les Coses (IoT), però la companyia també està negociant acords amb multinacionals dels sectors de les telecomunicacions, el retail i l’automoció.

Les noves instal·lacions d’IDEADED se sumen als projectes que enguany s’han impulsat a Catalunya en l’àmbit dels semiconductors, com el nou centre de disseny de microxips de Cisco a Barcelona, la nova planta de testatge de semiconductors de MPS a l’Hospitalet de Llobregat o el centre d’R+D que Lauda Ultracool construirà a Terrassa. “Comptem amb un ecosistema encara en fase de desenvolupament, però amb una projecció de creixement molt elevada per als pròxims anys”, ha declarat el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, en la presentació de la sala blanca.