Cisco instal·larà a Barcelona el seu primer centre de disseny de microxips de la Unió Europea

Les infraestructures s’ubicaran dins del centre de dades que la companyia ja té a la capital catalana

Categories:

Redacció

El centre de disseny de microxips s'ubicarà a l'antiga fàbrica Ca l'Alier del barri del Poblenou
El centre de disseny de microxips s'ubicarà a l'antiga fàbrica Ca l'Alier del barri del Poblenou | Marcela Quintela (Cisco Blogs)

L’empresa estatunidenca Cisco Systems instal·larà a Barcelona un centre de disseny de microxips, les primeres instal·lacions d’aquesta classe que la companyia obre a la Unió Europea. Així ho ha anunciat el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, després d’una reunió amb el conseller delegat de Cisco, Chuck Robbins. El moviment s’emmarca dins del Projecte Estratègic per a la Recuperació i Transformació Econòmica (PERTE) dedicat a la indústria dels semiconductors, pel qual l’executiu va invertir 12.500 milions d’euros.

El nou centre de disseny de microxips s’ubicarà en el centre de dades que Cisco ja té a Barcelona, situat al Centre d’Innovació Urbana Ca l’Alier del barri del Poblenou, però es desconeix quants diners hi invertirà i quants treballadors contractarà. Segons apunta la secretària general de Polítiques Digitals de la Generalitat de Catalunya, Gina Tost, la decisió de Cisco arriba motivada per tres factors claus: el talent local, les facilitats per importar talent i la presència del Barcelona Supercomputing Center – Centre Nacional de Supercomputació (BSC-CNS).

Les noves instal·lacions de Cisco són un pas endavant per assolir l’objectiu que s’ha marcat la Unió Europea: produir el 20% dels microxips del món d’aquí al 2030. Ara per ara, el continent només fabrica el 9% d’aquests components indispensables per a la indústria electrònica. Tanmateix, en els darrers mesos Catalunya ha experimentat l’arribada de grans empreses amb la voluntat de potenciar aquest sector. El passat mes de maig, el BSC-CNS va anunciar un projecte conjunt amb Intel per construir un nou centre de recerca de microxips a les instal·lacions de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), mentre que la nord-americana MPS va comunicar a finals d’octubre que ampliarà el seu centre de disseny de microxips ubicat a Barcelona i que construirà un nou centre de testatge de microxips a l’Hospitalet de Llobregat.