L’alemanya Lauda Ultracool redobla l’aposta per Terrassa amb una nova fàbrica i un centre d’R+D

La seu vallesana es converteix en la segona més gran del grup, que es dedica a la creació de sistemes de refrigeració per diversos sectors d’alta tecnologia

Categories:

Redacció

L'empresa ha invertit 7 MEUR en la nova planta productiva, que donarà feina a 30 professionals
L'empresa ha invertit 7 MEUR en la nova planta productiva, que donarà feina a 30 professionals | Lauda Ultracool

La companyia alemanya Lauda Ultracool, especialitzada en la fabricació de sistemes de refrigeració per a sectors com els semiconductors, el químic o el farmacèutic, ha obert una nova planta productiva a Terrassa (Vallès Occidental), on ja operava des del 2011. Les instal·lacions, per les quals l’empresa ha invertit set milions d’euros, tenen unes dimensions de gairebé 5.000 metres quadrats i suposaran la creació de 30 nous llocs de treball.

La nova planta de producció duplica l’espai que ocupaven les actuals instal·lacions del grup a Terrassa i s’ha construït tenint en compte la sostenibilitat i eficiència energètica del complex, fent servir lloses de formigó amb aïllament tèrmic reforçat i plaques fotovoltaiques al terrat de la fàbrica, les quals permetran cobrir el 65% del consum propi d’electricitat. Els càlculs de l’empresa asseguren que, gràcies al nou centre, podran triplicar la producció i la facturació d’aquí al 2026. Juntament amb l’equipament fabril, l’espai disposa també d’un centre de recerca i desenvolupament, un magatzem i unes oficines comercials.

El president i CEO de Lauda Ultracool, Gunther Wobser, ha valorat molt positivament la rellevància de la filial terrassenca dins del grup, que ha passat “dels 100 als 250 milions de vendes anuals”, el 90% de les quals s’exporta sobretot a Europa i als Estats Units. De fet, la relació entre Alemanya i Catalunya és més que fructífera, segons ha destacat el director executiu d’ACCIÓ, Joan Romero: “Actualment, comptem amb 1.100 filials d’empreses alemanyes establertes a Catalunya, una relació econòmica molt beneficiosa entre els dos territoris”.

Fundada el 1956, la companyia té la seva seu central a la regió de Baden-Württemberg (Alemanya) i fàbriques ubicades al seu país natal, a Xangai i a Vancouver, a més a més del centre de Terrassa i de diverses filials comercials repartides pel món. En l’actualitat, Lauda Ultracool dona feina a 560 treballadors internacionals, i preveu tancar el 2022 amb una plantilla de 600 persones. Més enllà de la fabricació de sistemes de refrigeració, l’empresa també investiga projectes vinculats amb l’hidrogen verd, les bateries d’emmagatzematge d’energia o la biotecnologia.

Etiquetes