L’empresa de semiconductors MPS reforça la seva presència a Catalunya

La companyia nord-americana ampliarà el centre de disseny i construirà un nou edifici a l’Hospitalet de Llobregat, destinat al testatge

Categories:

Redacció

MPS va arribar a Catalunya el 2018 i en l'actualitat disposa d'una plantilla de 90 treballadors
MPS va arribar a Catalunya el 2018 i en l'actualitat disposa d'una plantilla de 90 treballadors | Enric Rodríguez (LinkedIn)

L’empresa tecnològica nord-americana MPS (Monolithic Power Systems) augmentarà la seva presència a Catalunya per partida doble. Per una banda, ampliarà les oficines de Barcelona, ubicades a l’Avinguda Josep Tarradellas i centrades en el disseny de semiconductors. Per l’altra, invertirà 12 milions d’euros per construir un nou edifici de 3.000 metres quadrats al Polígon Pedrosa de l’Hospitalet de Llobregat, que es destinarà al testatge dels microxips i començarà a operar el 2024.

En l’actualitat, MPS dona feina a 90 persones en les seves instal·lacions a Barcelona, però amb aquests moviments calcula augmentar la xifra fins als 240 treballadors, amb 150 nous empleats, la majoria enginyers. Al portal web de l’entitat ja es poden localitzar diverses vacants per les instal·lacions catalanes en posicions com enginyeria d'aplicacions elèctriques, de PCB, de NET i bases de dades o de firmware, entre altres. El conseller d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, Roger Torrent, ha valorat molt positivament la notícia, atès que “Europa ha de corregir l'escassetat de semiconductors i ha de millorar la seva sobirania tecnològica”, una tasca en què “Catalunya pot exercir una posició de lideratge” gràcies a les universitats i als centres tecnològics, d’investigació i de formació professional del Principat.

Nascuda el 1997 a San José (Califòrnia, Estats Units), MPS es focalitza a oferir solucions per als mercats de la mobilitat elèctrica i les energies renovables. L’entitat té més de 3.000 treballadors repartits entre l’Amèrica del Nord, l’Àsia i Europa, on té presència a Suïssa, Alemanya, Itàlia, França i el Regne Unit, a més a més de l’Estat espanyol. MPS va arribar a Catalunya el 2018, i l’ampliació de les instal·lacions convertirà la seu catalana en la més gran de l’empresa al continent europeu.