Intel i el BSC instal·laran a Barcelona un centre pioner en microxips

Les antigues instal·lacions del centre de recerca a la UPC rebran el projecte, amb una inversió de 400 milions d’euros i un equip inicial de 300 treballadors

Categories:

Redacció

Intel i el BSC impulsen els microxips europeus des de Barcelona
Intel i el BSC impulsen els microxips europeus des de Barcelona | Barcelona Supercomputing Center – Centre Nacional de Supercomputació

Intel ha tancat un acord amb el Barcelona Supercomputing Center – Centre Nacional de Supercomputació (BSC-CNS) per obrir un laboratori pioner de disseny de microxips a la capital catalana. L’espai s’ubicarà a l’edifici Nexus II de la Universitat Politècnica de Catalunya, ocupat anteriorment pel centre de recerca, i iniciarà l’activitat amb 300 treballadors, i amb la previsió d’ampliar l’equip a mitjà termini.

La inversió per al llançament del laboratori ascendeix fins als 400 milions d’euros i forma part del Projecte Estratègic per a la Recuperació i Transformació (Perte) aprovat aquest dimarts pel Consell de Ministres amb una dotació de 12.250 milions d’euros provinents dels fons Next Generation. L’acord ha estat anunciat pel president del govern espanyol, Pedro Sánchez, des del Fòrum de Davos, on ha apuntat que aspira a “crear un ecosistema sòlid per al futur de la computació a Europa i atraure grans inversions en semiconductors”. Un objectiu en el qual, segons ha manifestat el primer tinent d’alcalde de Barelona, Jaume Collboni, situa la ciutat “com una de les grans capitals del món i reforma la transformació cap a una economia basada en el coneixement.

El BSC i Intel col·laboren des del novembre del 2011 a través del Intel and BSC Exascale Laboratory, especialitzat en la investigació sobre computació a exaescala.

Etiquetes