Giravolt Crea Lab vol promoure la innovació digital del patrimoni

El CITM de la UPC i el Departament de Cultura creen un laboratori per involucrar els estudiants en el desenvolupament de processos creatius per a la divulgació

Categories:

Redacció

En marxa el Giravolt Crea Lab, un nou laboratori d'innovació digital del CITM de la UPC i la Generalitat
En marxa el Giravolt Crea Lab, un nou laboratori d'innovació digital del CITM de la UPC i la Generalitat | Cedida

El Centre de la Imatge i la Tecnologia Multimèdia (CITM) de la Universitat Politècnica de Catalunya - BarcelonaTech (UPC) i l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural (ACPC) del Departament de Cultura han posat en marxa Giravolt Crea Lab, un laboratori d’innovació digital del patrimoni en el marc del programa Giravolt. La proposta busca incorporar les noves mirades i la creativitat de l'estudiantat a projectes d'interpretació del patrimoni cultural que derivin en iniciatives digitals per a les noves generacions a través tecnologies com la realitat virtual.

La primera fase del projecte, ja en marxa, consisteix en una hackató d’idees de creativitat digital per desenvolupar processos de pensament creatiu per crear projectes de divulgació de l’arxiu Giravolt. Entre les propostes de disseny de productes digitals que en resultin, l’ACPC escollirà una per desenvolupar en una segona fase com a prototipus funcional que pugui presentar-se en alguna localització real del patrimoni català.

L’activitat del programa abasta des de la conservació i la restauració, la documentació o la recerca, fins a la creació d'experiències immersives o de realitat virtual. A dia d’avui, s’han escanejat en 3D una selecció del més destacat del patrimoni cultural català, la qual es pot consultar i fer-ne ús a la plataforma de referència Sketchfab. La selecció representa la qualitat i la diversitat del patrimoni català, des de l’art rupestre a l’art contemporani, des de l’arquitectura als objectes quotidians.

Etiquetes