L’Intangible dona el tret de sortida amb una trentena d’activitats al voltant de l’art i la tecnologia

El festival lleidatà oferirà debats, exposicions, tallers i actuacions que reflexionen sobre la interrelació entre els mons virtuals i l’expressió cultural

Categories:

RedaccióACN

El certamen s'allargarà fins al 6 de novembre i es durà a terme en diverses ubicacions de la ciutat de Lleida
El certamen s'allargarà fins al 6 de novembre i es durà a terme en diverses ubicacions de la ciutat de Lleida | Laura Cortés (ACN)

La ciutat de Lleida ha estat l’escenari escollit per celebrar l’Intangible, el festival d’art i tecnologia que fins al 6 de novembre oferirà una trentena d’activitats, projeccions i exposicions que tractaran temàtiques com l’ús artístic dels algoritmes, els NFT o el metavers. "Volem trencar amb aquest elitisme que diu que l'art contemporani no és per a mi", ha declarat el director del certament, Antoni Pinent, en la inauguració de l’esdeveniment.

Amb una seu central al Museu d'Art Jaume Morera de Lleida i nou espais urbans repartits per la capital de Ponent, Intangible acull artistes internacionals i experts en les darreres tendències d’art i tecnologia. Entre les principals activitats del festival destaca el co·loqui en què l'artista Miguel López-Remiro explicarà la seva experiència creativa en directe a la Fundació Sorigué; la conferència Una Moneda Mojada, a càrrec de Carlos Monleón, o un concert creat per Joan Bagés, a càrrec de Morphosis Ensemble. "Podem explorar relacions entre les persones a través d'instruments que van més enllà del palpable. És per això que parlem d'intangible, perquè explorem els mons virtuals a través de l'art", ha explicat el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Lleida, Jaume Rutllant.

L’esdeveniment també comptarà amb una xerrada sobre els dilemes ètics dels videojocs i les xarxes socials, que impartirà Rosa Maria Gil; una taula rodona que debatrà sobre l’origen de les imatges que generen els algoritmes artístics i de qui són propietat o bé un taller de retrats amb processos òptics, a càrrec d’Oriol Hernando Juncosas. El festival es clourà el 6 de novembre amb una acció al carrer de videomapping fet per alumnes de l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Lleida (EPS-UdL) en commemoració dels 40 anys de la riuada, a càrrec del col·lectiu Telenoika.