Lleida impulsa Intangible, un nou festival d’art i tecnologia

El certament se celebrarà del 27 d’octubre al 6 de novembre amb ‘videomappings’, actuacions audiovisuals i conferències i tallers

Categories:

RedaccióACN

El festival Intangible se celebrarà en diferents ubicacions de la ciutat de Lleida
El festival Intangible se celebrarà en diferents ubicacions de la ciutat de Lleida | Salvador Miret (ACN)

La ciutat de Lleida serà l’escenari de la primera edició d’Intangible, un nou festival cultural i audiovisual que explorarà les relacions entre l’art i la tecnologia entre el 27 d’octubre i el 6 de novembre. Organitzat per la Paeria, l’esdeveniment es durà a terme en diferents espais de la capital de Ponent, com el CaixaForum, el Museu Morera, l’Auditori o la Universitat de Lleida (UdL), entre altres.

Instal·lacions artístiques, projeccions urbanes amb videomapping, actuacions en viu audiovisuals, conferències i tallers tindran lloc al voltant de temes variats com l'acte creatiu, l'ètica a la informàtica, els videojocs, les xarxes socials, la intel·ligència artificial, l'algoritme en l'àmbit creatiu, els NFT, el tractament dels sons, la càmera fosca o l’ús de drons. El festival "vol ser divulgatiu, però reflexiu i crític a la vegada", segons assegura el director artístic del certamen, Antoni Pinent, qui pretén arribar a diferent tipus de públic i no només a aquell "especialitzat en el món de la cultura i de l'art".

La idea és que cada edició d’Intangible faci honor al seu nom i versi sobre un element no material. En aquesta primera edició es dotarà de protagonisme a l'aigua i la idea de la intangibilitat d'aquest líquid. En aquest sentit, l’Oficina de Turisme de Lleida organitzarà una visita guiada vista des del cel amb dron de la canalització del riu Segre i d'altres espais de la ciutat, mentre que la creadora Agnès Pe oferirà un concert fluvial al Segre i el col·lectiu Telenoika mostrarà un videomapping sobre el 40è aniversari de la riuada a Lleida del 1982.

La convidada especial d'aquesta primera edició serà l'artista multimèdia britànica Vicki Bennett, coneguda com a People Like Us. El públic podrà endinsar-se en el seu univers creatiu, amb una instal·lació seva que es complementarà amb una conferència al CaixaForum i una performance audiovisual en viu a l'Espai Orfeó. El cartell del festival ha estat dissenyat per David Torrents, de Taller Torrents.