SAGA, el nou saló de ‘gaming’ que vol succeir la NiceOne Barcelona
L’esdeveniment organitzat per Plataforma per la Llengua se celebrarà el 3 i 4 de desembre a La Farga de l’Hospitalet
Categories:
La Plataforma per la Llengua ha presentat SAGA, un nou saló de dedicat als videojocs i als eSports que se celebrarà el 3 i el 4 de desembre al recinte La Farga de l’Hospitalet de Llobregat. L’esdeveniment, impulsat amb el suport del departament de Cultura, vol convertir-se en el “referent” del sector als territoris de parla catalana i pretén agafar el relleu de la NiceOne Barcelona, el congrés impulsat per Fira de Barcelona que va cessar l’activitat el 2019.
SAGA vol esdevenir “el punt de trobada” del sector, raó per la qual fins a una quarantena d’expositors podran mostrar els seus projectes durant els dos dies de l’esdeveniment. Hi participaran centres educatius, comunitats de jugadors, mitjans de comunicació especialitzats i clubs de videojugadors, entre altres. Per descomptat, també hi haurà espai perquè els estudis de desenvolupament mostrin les seves creacions al públic, amb noms destacats com Petoons Studio, RolldBox Games, SandBloom Studio o GEDI Media. Per aquesta primera edició, els organitzadors esperen una assistència de 5.000 visitants.
De la mateixa manera, el dissabte 3 a les 20 hores es lliuraran els Premis SAGA, uns guardons organitzats en col·laboració amb Gaming.cat i Lúdica que disposen de sis categories: millor narrativa, millor art visual, millor banda sonora, millor jugabilitat, millor videojoc triat pel públic i millor videojoc de l'any. Aquests reconeixements substituiran els Premis GamingCat i només podran lliurar-se a aquells títols que s’hagin llançat en català o hagin incorporat la llengua entre l’1 de novembre de 2021 i el 31 d’octubre de 2022. El llistat final contempla un total de 10 videojocs, i les votacions del premi del públic romandran obertes fins al 27 de novembre.
Aposta decidida pels ‘eSports’
Tanmateix, el plat principal de SAGA seran les competicions LlOP organitzades per Gamesports Electrònics. Durant l’esdeveniment es durà a terme un torneig d’estrelles locals de League of Legend (LOL), que servirà per presentar els equips de la temporada que començarà el gener de 2023. Un dels principals atractius de la jornada és que es dos finalistes de la competició lliuraran un partit d’exhibició contra l’equip de LOL del Barça eSports, la secció oficial d’esports electrònics del FC Barcelona que enguany s’ha estrenat a la Superlliga. D’altra banda, també es disputaran les semifinals i final del LlOP dedicat al videojoc Valorant. Aquests tornejos es diferencien dels altres per la particularitat que tant els jugadors com els retransmissors han d’interactuar amb el públic en català, malgrat que els títols amb què s’enfronten estiguin en altres idiomes.
L’esdeveniment també tindrà un espai LAN, una zona amb fibra òptica de 600 MB i tres punts de llum amb més de 300 places en què els assistents, que hauran de pagar una entrada addicional, podran connectar els seus ordinadors o consoles i jugar durant un màxim de 36 hores a títols com Legends of Runeterra, Teamfight Tactics, FIFA, Call of Duty: Warzone, Magic: the Gathering Arena, Hearthstone, Fall Guys o Fortnite, entre altres. Una altra de les activitats previstes és una agenda de taules rodones i tallers relacionats amb el món dels videojocs, però encara no s’ha fet públic el programa ni els horaris. El que sí que ja estan disponibles són les entrades, que es poden adquirir des de TickÈtic.