‘Treasures of the Aegean’, millor videojoc en català de 2021

La nova obra d’Undercoders s’endú el premi del jurat de la gala de Gaming.cat, mentre que ‘Aragami 2’ guanya el guardó del públic

Redacció

'Treasures of the Aegean' és un metroidvania marcat per l'exploració, el 'parkour' i la perduda civilització minoica
'Treasures of the Aegean' és un metroidvania marcat per l'exploració, el 'parkour' i la perduda civilització minoica | Undercoders (Steam)

Treasures of the Aegean, el videojoc d’exploració i plataformes creat per l’estudi barceloní Undercoders, ha estat el gran guanyador dels Premis GamingCat 2021, on s’ha endut tres guardons: millor art visual, millor banda sonora original i el premi del jurat a millor videojoc en català de l’any. L’obra en qüestió, que des de MetaData vam incloure en la nostra selecció de videojocs catalans més interessants de l’any, ens fa reviure un bucle temporal de 17 minuts mentre escodrinyem a tota velocitat una illa grega plena de secrets per descobrir.

L’altre protagonista de la gala organitzada per la comunitat Gaming.cat ha estat Aragami 2, que ha aconseguit guanyar el premi del públic a millor videojoc en català de 2021. El títol desenvolupat per Lince Works és la seqüel·la d’Aragami i expandeix la seva jugabilitat basada en el sigil i el combat en tercera persona. El joc de plataformes Super Magbot, d’Astral Pixel, ha aconseguit el guardó a millor jugabilitat, mentre que la nova proposta de terror de Carlos Coronado, Horror Tales: The Wine, s’ha endut la millor narrativa. Finalment, el gran vencedor de la darrera edició de The Game Awards, It Takes Two, ha estat reconegut pel jurat dels Premis GamingCat 2021 com a millor videojoc en qualsevol llengua.

Premis als creadors de contingut

Els guardons de Gaming.cat també han dedicat un espai per escollir els millors creadors de continguts audiovisuals en català en l’àmbit dels videojocs i, en aquestes categories, el jurat i el públic han coincidit. Univers G8CO, un projecte col·laboratiu on participen diversos youtubers i crítics, s’ha endut el reconeixement a millor canal de YouTube en català, mentre que el retransmissor pulgatejana ha aconseguit el premi a millor canal de Twitch en català. D’altra banda, la gala ha volgut reivindicar la tasca del Projecte Ce Trencada, encarregats de traduir al català videojocs com Aragami 2, Horror Tales: The Wine, Dark Souls: Remastered o Among Usamb el guardó honorífic a la promoció de la llengua.

El jurat ha estat format per una selecció d’experts i professionals de la indústria catalana dels videojocs: el periodista especialitzat Albert García, la comunicadora Gina Tost, la dissenyadora Gisela Vaquero, el desenvolupador Rafel Pérez i el periodista i creador de continguts Roc Massaguer ‘Outconsumer’. A més a més, també hi han participat les redaccions dels mitjans especialitzats Lúdica i 3DNassos.