Genomcore empra la IA per personalitzar el tractament de càncer

L’empresa espluguina capta gairebé un milió d’euros dels Next Generation per desenvolupar la seva solució

Categories:

Redacció

El sistema desenvolupat per Genomcore integra totes les dades clíniques del pacient en una única plataforma
El sistema desenvolupat per Genomcore integra totes les dades clíniques del pacient en una única plataforma | Chokniti Khongchum (Pexels)

L’empresa catalana Genomcore, assentada a Esplugues de Llobregat (Baix Llobregat), ha captat 919.610 euros dels fons europeus Next Generation per desenvolupar una solució basada en intel·ligència artificial (IA) que permet personalitzar les teràpies als pacients de càncer metastàtic. “Per primera vegada podrem testar algoritmes d’intel·ligència artificial amb dades genètiques, imatges mèdiques i dades del món real referides als pacients”, ha declarat el CEO i cofundador de la companyia, el doctor Oscar Flores.

La proposta de Genomcore s’emmarca dins del projecte DIPCAN (Digitalització i Maneig de la Medicina Personalitzada en Càncer), una iniciativa en què participen diverses entitats i que busca definir el nou model digital de la medicina personalitzada. A través de les mostres radiològiques anonimitzades de 2.000 pacients de càncer metastàtic, DIPCAN ha entrenat un algoritme d’intel·ligència artificial perquè aprengui a interpretar les dades clíniques, genòmiques i anatomopatològiques i proposi els tractaments òptims per cada persona. La companyia catalana s’ha encarregat de dissenyar el sistema que integra totes les dades de diferents fonts i en genera quatre tipus d’informes: un de clínic estandarditzat, un d’histopatologia digital amb les imatges corresponents, un de la ressonància magnètica corporal total i un de seqüenciació i expressió gènica.

Fundada el 2015, Genomcore s’especialitza en la gestió i anàlisi de dades biosanitàries per a la seva implantació en la medicina personalitzada. En l’actualitat disposa d’una plantilla de 35 professionals, formats per enginyers, experts en biomedicina i especialistes de mercat, i té una forta presència a l’Estat espanyol i a l’Amèrica Llatina.