Intel·ligència artificial per a la detecció del càncer de pell en 5 minuts

La startup Dermavision Solutions crea una cabina per identificar lesions a la pell sospitoses de ser melanomes i agilitzar-ne el diagnòstic

Categories:

Redacció

Dermavision Solutions permet fer més ràpida la detecció de càncers de pell amb la intel·ligència artificial
Dermavision Solutions permet fer més ràpida la detecció de càncers de pell amb la intel·ligència artificial | CC0

La startup Dermavision Solutions ha creat una cabina que permet detectar lesions a la pell sospitoses de ser un melanoma en 5 minuts a través de la intel·ligència artificial. La maquinària, de la mida d’una persona, fa fotografies per identificar lesions sospitoses de ser cancerígenes, analitza amb la tecnologia els possibles canvis de mida, color o forma, i envia un informe al dermatòleg per agilitzar el diagnòstic.

L'empresa, que té la seva seu a Roses, ha rebut un ajut directe de 75.000 euros d'Acció a través de la línia Startup Capital i té previst començar pròximament la fase de validació del seu prototip en un hospital. La companyia vol que la cabina sigui "una eina de diagnòstic per contribuir a la detecció del càncer de pell" i que s’integri en hospitals i centres mèdics i que sigui com "una mamografia o una ressonància magnètica" que permeti "digitalitzar tota la informació del pacient"., segons informa el Departament d’Empresa i Coneixement.

El director general de Dermavision, Narcís Ricart, ha explicat que aquest "dispositiu no vol substituir el dermatòleg, sinó posar al seu abast la intel·ligència artificial per ajudar-lo a diagnosticar més ràpidament sense haver de recopilar dades de manera manual". Segons Ricart, "el melanoma és un dels pocs càncers que es poden veure directament, a simple vista, però el problema és que per poder-lo detectar cal fer una revisió periòdica de totes les lesions del cos per identificar qualsevol evolució sospitosa".

Dermavision Solutions destinarà l'ajut d'Acció a finançar les activitats derivades de l'execució del pla de negoci inicial, com per exemple cobrir despeses de personal, contractar serveis a tercers, invertir en material i equipaments, llogar espais o elaborar estratègies de comercialització i comunicació.