Cinc apps per aprendre a reciclar amb el mòbil

Identificar el tipus de deixalla i llançar-la al contenidor que li pertoca pot ser difícil, però les plataformes digitals són la millor ajuda per fer-ho correctament

Categories:

Redacció

Les apps poden ser la millor guia per aprendre a reciclar
Les apps poden ser la millor guia per aprendre a reciclar | Pixabay

Obres l’armari on tens les galledes d’escombraries i trobes uns quants pots a fora que no saps on llançar. Què fas davant el dubte? La inèrcia ens portarà a consultar a Google què fer-ne, però si donem una ullada a les botigues d’aplicacions trobarem propostes que ens permetran estalviar temps llegint pàgines que no ajuden. Ara bé, cal identificar les millors apps, així que te’n portem cinc per aprendre a reciclar amb el mòbil.

Midori

Aquesta aplicació catalana incentiva un canvi d’hàbits cap a la sostenibilitat a través de la gamificació de la selecció de residus i la reutilització d’objectes. La base de l’aplicació està inspirada en Fortnite. Els usuaris fan accions, les comparteixen amb la comunitat, pugen de nivell i reben punts que es poden bescanviar. Així, si recicles un envàs, repares un aparell o reutilitzes alguna cosa en desús, i ho mostres a la comunitat, els companys de la plataforma ho valoraran. Com més accions validis, més recompenses tindràs.

Està disponible per a Android i iOS.

A.I.R-E Asistente Inteligente de Reciclaje

La plataforma d’Ecoembes permet resoldre qualsevol dubte sobre materials amb els quals està fet un envàs i a quin contenidor han d’anar. Compta amb un xat on formular les preguntes i tenir resposta, així com la possibilitat d’enviar fotografies perquè la seva intel·ligència artificial et guiï en el reciclatge. L’app està disponible 24 hores al dia i en català.

Està disponible per a Android i per a iOS.

Cleanspot

La proposta per excel·lència per identificar els punts de reciclatge, siguin punts verds com zones on trobar el contenidor que necessites. Compta amb més de 65.000 punts geolocalitzats a Espanya i amb una eina, a partir d’una fotografia, et diu on va aquell envàs o deixalla per al seu reciclatge. També inclou una calculadora de CO2 per saber quin impacte positiu tenen les teves accions al planeta.

Està disponible per a Android i per a iOS.