Els productes tecnològics guanyen un any més de garantia el 2022

La nova llei de defensa dels consumidors amplia fins als 10 anys l’obligatorietat de les empreses d’oferir peces de recanvi i servei tècnic

Categories:

Redacció

Comprar productes tecnològics a partir de 2022 surt més a compte per als usuaris
Comprar productes tecnològics a partir de 2022 surt més a compte per als usuaris | cottonbro (Pexels)

Els productes tecnològics i electrodomèstics comprats a Espanya a partir de l’1 de gener de 2022 passen de tenir dos anys de garantia a tenir-ne tres gràcies a l’entrada en vigor de la modificació de la Llei General de defensa dels consumidors i usuaris. Aquesta és la principal novetat d’una actualització normativa que reforça els drets de la ciutadania en un sector marcat per l’obsolescència programada i l’alt cost dels seus productes, un fet que ha potenciat l’economia dels aparells reacondicionats.

Però l’ampliació de la garantia no és l’única novetat que arriba amb la nova normativa, que aposta fermament per ampliar la vida útil dels productes. Tant és així que, a partir d’ara, les empreses estaran obligades a ampliar fins als 10 anys el proveïment de peces de reparació i un servei tècnic adequat per als seus aparells, una condició que fins a l’any passat es limitava a cinc anys.

Una altra variació destacada de la llei de consumidors és l’ampliació de la càrrega de prova dels sis mesos als dos anys. A efectes pràctics, això vol dir que podrem retornar els productes sense necessitat de demostrar la nostra falta de conformitat durant el període de temps mencionat, sempre que es compleixin les condicions establertes per efectuar la devolució.